Averile consilierilor judeţeni la final de mandat
Dimensiune font:
Aleşii judeţului şi-au pus averile pe masă, cu o lună înainte de finalul mandatului în aparatul Consiliului Judeţean Iaşi * o bună parte din aceştia sunt datori vânduţi la bănci, alţii câştigă de zece ori mai mult din funcţiile care le ocupă în comparaţie cu indemnizaţia de consilier judeţean * dintre actualii consilieri judeţeni, doar membrii PSD şi-au depus, deocamdată, declaraţiile de avere pe site-ul Agenţiei Naţionale de Integritate
Consilierii judeţeni PSD şi-au publicat averile, cu o lună înainte de alegerile locale. Dacă unii câştigă din posturile pe care sunt titulari de până la zece ori mai mult decât din indemnizaţia de consilier judeţean, alţii nu au avut loc să-şi scrie datoriile care le au pe la bănci. Potrivit declaraţiei de avere, preşedintele interimar al CJ Iaşi, Victorel Lupu (PSD), deţine trei terenuri, din care două intravilane şi unul agricol în comuna Mogoşeşti, cu o suprafaţă totală de peste 33.000 metri pătraţi, două case de locuit, una în Iaşi şi alta în comuna Mogoşeşti şi conduce un Ford Focus. Pe lângă toate astea, şeful CJ Iaşi deţine un cont curent în bancă de 37.000 lei şi un depozit de 42.000 lei, însă are şi o datorie bancară de 33.000 euro. În cursul acestui an, actualul preşedinte interimar al CJ Iaşi a donat două terenuri cu o suprafaţă totală de 1.800 metri pătraţi şi a raportat acţiuni la şase societăţi, printre care Petrom SA, Nectar SA, BRD şi SIF Moldova. Din calitatea de vicepreşedinte al CJ Iaşi, Victorel Lupu a câştigat 63.205 lei în cursul anului trecut, iar din pensie, 30.669 lei.
Depozite bancare şi împrumuturi
Liderul consilierilor judeţeni ai PSD, Cristian Stanciu, deţine trei terenuri, unul agricol în satul Corjăuţi, judeţul Botoşani, unul forestier în Bânova şi unul intravilan în Iaşi, ultimele două fiind dobândite în perioada 2013-2014. Potrivit declaraţiei de avere, acesta deţine o casă de locuit şi o casă de vacanţă, cumpărată în 2013. Cristian Stanciu are nu mai puţin de opt conturi şi depozite bancare, deschise în perioada 2001-2014, în valoare totală de 19.610 euro, 1.500 dolari şi 69.500 lei, dar şi un împrumut acordat în nume personal către SC Gloria Clinic SRL, în valoare totală de 182.532 lei. Acesta este însă dator către FEG Education cu suma de 115.000 lei şi către SC FEG SRL, cu 52.665 lei. În cursul anului trecut, din mandatul de consilier judeţean a câştigat 10.913 lei, iar din postul de director al FEG Iaşi, 14.387 lei. Consilierul judeţean Liviu Vornicu are şi el trei terenuri, două agricole şi unul intravilan, un apartament, o casă de locuit, un autoturism Toyota şi patru conturi bancare, cu o valoare totală de peste 70.000 lei. Din indemnizaţia de consilier judeţean a strâns anul trecut 9.911 lei, sumă infinit mai mică în comparaţie cu venitul anual încasat din funcţia de director general adjunct al SC Exquisite SRL, de 55.776 lei, la care se adaugă dividende de 67.000 lei, la aceeaşi firmă. Consilierul judeţean Ştefan Doleanu, care aspiră la un nou mandat, deţine patru terenuri agricole, un apartament în Târgu Frumos, o autoutilitară Land Rover şi este asociat la SC Exerto SRL şi SC Euro Dec System SRL, cu o valoare totală a acţiunilor de peste 83.000 lei. Din indemnizaţia de consilier judeţean a strâns anul trecut 7.874 lei, iar ca director de hotel în cadrul societăţii Euro Dec System SRL, 9.413 lei. Un alt consilier judeţean PSD, Petru Bogdan Cojocaru, deţine un teren extravilan în comuna Tomeşti, un apartament în Iaşi achiziţionat anul acesta şi depozite bancare în valoare totală de puţin peste 20.000 lei. Din indemnizaţia de consilier judeţean a strâns, anul trecut, 9.444 lei, încă 17.284 lei ca membru AGA în cadrul SC Servicii Publice Iaşi, 29.750 lei ca salariat al Isys Professional SRL, 31.580 lei din contracte de colaborare servicii IT cu Maguay Impex Bucureşti şi este administrator al SCM Invest Serv SRL.
Consilierii judeţeni, datori vânduţi
O parte din aleşii judeţului au datorii de zeci de mii de euro. Consilierul judeţean PSD Radu-Ionel Ursanu are un teren intravilan în comuna Ciurea şi unul extravilan în comuna Şaru Dornei, Suceava, un apartament în Iaşi, o casă de locuit în Ciurea şi două autoturisme Mercedes şi Kia. Acesta are însă datorii bancare, pentru care a trebuit să depăşească rubricile din declaraţia de avere ca să le înşire pe toate. În total, datoriile bancare, în cazul lui Radu-Ionel Ursanu ajung la 100.000 euro şi 150.000 lei, acumulate în perioada 2007-2015. Din indemnizaţia de consilier judeţean a câştigat anul trecut 8.000 lei, la care se adaugă venitul total din salariul de expert în cadrul Companiei Naţionale „Poşta Română”, de 60.000 lei, şi încă 4.000 lei ca specialist în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Iaşi. Mai mult, acesta este
acţionar şi administrator la SC Small & Big Events SRL. Un alt consilier judeţean PSD, Dorel Lebădă, arată în declaraţia de avere că deţine două terenuri, unul agricol şi unul extravilan, tocmai în Câmpulung Moldovenesc, cu o suprafaţă de peste 10.000 metri pătraţi. Acesta are un apartament şi o casă de locuit în Iaşi, un autoturism Ford Focus şi o motocicletă Honda. La bănci e dator cu 70.900 euro, iar în cursul anului trecut, din mandatul de consilier judeţean a câştigat 9.400 lei, la care se adaugă 35.000 lei din funcţia de şef al Ocolului Silvic Răducăneni şi 4.200 lei ca inginer silvic la Ocolul Silvic Ciurea.
Consilierul judeţean PSD Ion Lorin Urcaciu are, potrivit declaraţiei de avere, două terenuri intravilane, unul în Scobinţi şi altul în Deleni, un apartament în Iaşi, două autoturisme marca Renault şi Volkswagen, dar şi o datorie bancară de 65.000 euro pentru apartamentul cumpărat în 2008. Din indemnizaţia de consilier judeţean, acesta a strâns un venit anual de 13.126 lei în 2015, la care se adaugă 25.600 lei din funcţia pe care o ocupă la Agenţia Domeniilor Statului şi încă 12.800 lei de la AVPS Crazy Bear Iaşi.
Unul dintre cei mai vocali consilieri judeţeni PSD, Mihaela Ivancia, nu deţine terenuri, însă are un apartament în Iaşi, un autoturism Peugeot, un sold de 16.908 acumulat din fonduri private de pensii, dar şi datorii bancare de 17.000 dolari şi 49.300 lei. Din indemnizaţia de consilier judeţean a strâns, în cursul anului trecut, 8.922 lei, iar ca membru în Consiliul de Administraţie al SC Ecopiaţa SA, 9.850 lei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau