Campanie de vaccinare împotriva poliomielitei
Dimensiune font:
În şcolile din judeţ se dă astăzi startul campaniei de vaccinare a copiilor împotriva poliomielitei * vor fi imunizaţi copiii de 6 ani şi cei de 8 ani * responsabili vor fi medicii şcolari sau cei de familie
Ca să preîntâmpine refuzul vaccinării de către unii părinţi, medicii le reamintesc că vaccinurile pot salva vieţi, iar în cazul poliomielitei nu există tratament, singura modalitate de a preveni boala fiind acest vaccin. „În perioada 10-21 noiembrie şi la nivelul judeţului Neamţ va avea loc campania de vaccinare a elevilor din clasa 0 şi clasa a doua împotriva poliomielitei. Vor fi vaccinaţi aproximativ 8.000 de elevi. Ca orice campanie de vaccinare, s-a adus la cunoştinţa părinţilor de către medicii şcolari, medicii de familie sau profesori şi învăţători, pentru că numai aşa o campanie de vaccinare se poate desfăşura în bune condiţii. Le reamintim părinţilor mesajul nostru că o persoană vaccinată poate însemna o viaţă salvată”, a spus Roxana Pipirigeanu, şeful Serviciului Epidemiologic al DSP Neamţ. Poliomielita este o boală infecţioasă deosebit de contagioasă, cunoscută şi sub numele de paralizie infantilă.
Alina FERENŢ
Virusul se răspândeşte pe cale digestivă, dar şi prin praf, apă şi alimente. Odată instalată paralizia, aceasta este de cele mai multe ori definitivă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau