Caravana cu daruri a ajuns la Botoşani, Suceava şi Neamţ
Dimensiune font:
După ce marţi ne-am întâlnit cu elevii celor trei familii din Ţibăneşti, cu olimpica îndrăgostită de limba franceză din Vaslui şi cu cei opt fraţi ai familiei Feraru, din Bacău, ieri, caravana noastră plină cu daruri oferite de oameni inimoşi în cadrul campaniei „Ajută-i pe copiii isteţi. Oferă-le un dar de Paşte” a ajuns la Botoşani, Suceava şi Neamţ * ne-am întâlnit cu Cosmin Holcan, elevul cu 10 pe linie, cu cei nouă copii de la Casa de tip familial „Sf. Nicolae” din Suceava care-şi doreau o bibliotecă şi ultima oprire a fost la Neamţ, la Părintele Constantin Schiman care are grijă de 11 copii * darurile primite de la noi le-au bucurat inimile
Sărbătorile Pascale vor fi mai frumoase în acest an pentru zeci de copii din judeţele Moldovei. Cu ajutorul cititorilor şi colaboratorilor noştri am aflat poveştile multor elevi cu note foarte mari, proveniţi din familii modeste. Aşa ne-am decis să le oferim ajutor şi să lansăm campania „Ajută-i pe copiii isteţi. Oferă-le un dar de Paşte”.
După ce marţi am mers la copiii din Ţibăneşti, Vaslui şi Bacău, incluşi în campania noastră, ieri am ajuns la Botoşani, Suceava şi Neamţ. Am găsit acolo copii buni, frumoşi şi veseli, în ciuda greutăţilor cu care se confruntă. Prima oprire a fost la elevul de 10 şi olimpic naţional la matematică, Cosmin Holcan. Părinţii lui Cosmin au fost alături de fiul lor când a primit cadourile şi au mulţumit pentru ele. O tabletă, multe cărţi şi multe dulciuri a primit băiatul, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Botoşani, de la moldovenii care au contribuit la campanie. Cadouri a primit şi frăţiorul acestuia pentru care olimpicul este un model. „Sunt foarte fericit pentru tot ce am primi şi vă mulţumesc!”, a spus Cosmin. În urmă cu o săptămână, botoşăneanul Cosmin Holcan a obţinut medalia de bronz la faza naţională a olimpiadei de matematică. Cosmin a povestit ziariştilor de la „Evenimentul Regional al Moldovei“ că înaintea olimpiadei naţionale a muncit şi câte şase ore zilnic pentru a se pregăti pentru competiţie şi ţinteşte chiar o participare la olimpiada internaţională care va avea loc peste doi ani în România. Viaţa de liceu i se pare mai frumoasă decât cea din şcoala generală şi se mândreşte că învaţă la cel mai bun liceu din Botoşani, „Mihai Eminescu”.
La fel de bucuroşi de vizita noastră au fost şi copiii de la Casa de tip familial „Sf. Nicolae” din Suceava, pe care o administrează Fundaţia „Fara”, care la fel ca şi noi împlineşte 25 de ani de când a luat fiinţă. În căsuţa cochetă, aflată în vecinătatea Bisericii „Sf Gheorghe” de pe Mirăuţi, locuiesc cei nouă copii şi adolescenţi, cu vârste cuprinse între 9 şi 17 ani. Fiecare dintre ei duce pe umeri povara unei experienţe triste de viaţă, însă cu ajutorul ieşenilor care au oferit daruri, am reuşit să le aducem zâmbetul pe buze. Copiii îşi doreau o bibliotecă, iar visul le-a devenit realitate. Au primit de la noi, pe lângă jucării, rechizite şi dulciuri, 600 de volume, între care şi o colecţie completă de Jules Vernes.
Ultima oprire a fost la 11 copii abandonaţi de mici care trăiesc acum în Centrul de plasament „Sfinţii Ioachim şi Ana”, din comuna Dumbrava Roşie. Părintele Constantin Schiman, care a inaugurat, pe 12 mai 2007, Centrul de plasament a creat acolo o familie frumoasă. Copii ne-au întâmpinat cu zâmbetele pe buze. Au primit rechizite multe, aşa cum şi-au dorit, dar şi dulciuri.
Grupaj coordonat de Roxana NĂSTASĂ
Darurile au fost oferite de către:
1. Copiii din clasa a III-a A de la Liceul „Miron Costin”, coordonaţi de învăţătoarea Loredana Ţară;
2. Matilda Andrici, de la Asociaţia Sharing Love;
3. Denisa Timofte;
4. Nutriţionistul Adina Rusu;
5. Copiii din Corul Junior al Operei Naţionale Române şi Raluca Zaharia;
6. Liliana Năstasă Pirujinschi;
7. Corina Forascu;
8. Genoveva Cojocaru, administratorul firmei Prodsor din Oţeleni;
9. Institutul Francez şi Raluca Varlan;
10. Daniela Şuteu, Facultatea de Ingineria Mediului
11. Filip Petrişor;
12. Constantin Stătescu şi dr Laura Stătescu;
13. Laura Negreanu (Studioul RAYS)
14. Mihaela Loredana Gârlea;
15. Grădiniţa cu Program Prelungit nr 14, grupa Junior Class, coordonaţi de prof. Mihaela Azamfirei şi Ana-Maria Irina;
16. Grădiniţa cu Program Prelungit nr 14, Grupa Mare C, coordonaţi de prof. Andreea Panainte şi Daniela Dragomir;
17. Actriţa Ileana Ocneanu;
18. Irina Obrocea, Traian şi Paul Traian Obrocea;
19. Pasere Mirela;
20. Gabriela Constantinescu;
21. Ionela Ostacie;
22. Alina Fasola Popescu;
23. Bianca Popescu;
24. Alina Ionescu;
25. Familia Macarie;
26. Oana Maftei şi AromaZen;
27. Marinaky Rotariu;
28. Mihaela Ivancia, şefa OFSD Iaşi;
28. Andrei Postolache;
29. Elevii clasei a IX-a G de la Liceul “Alexandru Ioan Cuza”.
30. Dr Ana Crudu, de la Asociaţia „Blessing Hearts”
31. Anca Tăutu;
32. Andrei Nedelcu (Hunter's Pub);
33. Deputatul Camelia Bogdănici
34. Mircea Manolache, prim-vicepreşedintele UNPR Iaşi;
35. Cristian Stanciu, liderul consilierilor PSD din Consiliul Judeţean Iaşi;
36. Senatorul Mihaela Popa;
37. Firma Lordas, reprezentată de Andrei Fortuna şi Cristina Profir;
38. Mirela Petre, reprezentant de vânzări Alliantz Ţiriac;
39. Daniela Popescu Tăutu şi firma Micul Verde;
40. Prof. Cătălina Costin, Liceul “Alexandru Ioan Cuza”
41. Deputatul Petru Movilă
42. Sânziana Boghean.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau