Caşcaval acoperit cu ceară olandeză, la Vlăsineşti
Dimensiune font:
Având o concurenţă uriaşă din partea firmelor locale şi a multinaţionalelor, o fabrică din Botoşani sparge piaţa cu un produs unic pentru această perioadă * pe lângă faptul că produsul este lucrat manual, în coşuri de nuiele, pe blat de stejar, ambalajul este unicat pentru România
Fabrica de lactate Vlăsie Company, din comuna Vlăsineşti, este singura care livrează pe piaţa naţională caşcaval în ceară. Constantin Aniculăesă, administratorul procesatorului din Vlăsineşti, spune că acest ambalaj îi permite caşcavalului să-şi continue procesul de maturare şi care cu cât este mai lung cu atât transformă produsul într-unul de o calitate superioară. „Nu am găsit de unde să cumpărăm ceară din România şi am comandat-o din Olanda. Înlocuind folia din plastic în care era ambalat caşcavalul cu ceara noi obţinem un produs care îşi continuă maturarea, care devine mai bun de la o zi la alta în propriul său ambalaj. Pe vremuri, acesta era ambalajul folosit la caşcaval, ceara, nu folia din plastic, şi având în vedere că noi producem o reţetă tradiţională într-un mod tradiţional, am vrut ca şi ambalajul să fie unul pe măsură”, a declarat Aniculăesă. El a spus că folosirea ambalajului din ceara în locul celui din plastic este mai costisitor pentru companie, însă firma pune accent pe calitate. Caşcavalul produs tradiţional este introdus într-un vas în care este ceară topită, după care este scos şi pus la uscat. Un procedeu simplu şi eficient.
Citeşte şi: Fără mandat de consilier după o condamnare penală la Dingeni
Alina CALINIUC
Pe lângă produsele marca proprie, fabrica din Vlăsineşti va produce Caşcaval de Săveni şi sub brandul Originar, care va fi comercializat în Carrefour, care va mai include şi brânza de Ţaga şi alte produse tradiţionale premium-quality.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau