Cinci băcăuani cer despăgubiri pentru cutremurul de pe 22 noiembrie
Dimensiune font:
Mai multe persoane au solicitat daune pentru cutremurul de luna trecută * datele au fost furnizate de PAID, societatea care gestionează sistemul asigurării obligatorii a locuinţelor
Poliţa obligatorie de asigurare acoperă trei riscuri specifice României, cutremur, inundaţie şi alunecare de teren. Preţul unei poliţe care acoperă suma de 20.000 de euro este de 20 de euro pe an pentru locuinţele de tip A. Imobilele de tip B pot fi asigurate prin intermediul poliţei PAD contra sumei de 10 euro pe an, pentru o despăgubire de 10.000 de euro.
Bani pentru reparaţii vrem!
Până acum, din cele 12 societăţi de asigurare din cadrul PAID, doar Omniasig a făcut public numărul dosarelor de daună deschise, acestea fiind de 63. Din total, cinci dosare sunt ale unor băcăuani. Până în acest moment, nu au fost plătite daune, deoarece, conform condiţiilor de asigurare, evenimentul trebuie să fie confirmat de o instituţie abilitată. În acest sens, compania a transmis o adresă către Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizică a Pământului, prin care a solicitat atât confirmarea evenimentului, cât şi magnitudinea şi intensitatea locală pe judeţe. În ceea ce priveşte avariile aferente acestor dosare de daună, cele mai des întâlnite au fost fisuri în pereţi şi tavan, căderi de tencuială şi dislocarea tocurilor de la uşi. La nivel naţional, peste 200 de români care aveau locuinţele asigurate obligatoriu au solicitat constatarea daunelor care au fost produse de cutremurul cu magnitudinea de 5,7 pe scara Richter.
Ionuţ ŞERBAN
Solicitările au fost trimise de asiguraţii PAID din judeţele Bacău, Brăila, Buzău, Bucureşti, Covasna, Constanţa, Galaţi, Ilfov, Prahova, Vaslui, Vrancea, Tulcea, Iaşi şi Ialomiţa. Judeţele unde au fost reclamate cele mai multe daune sunt Galaţi şi Vrancea, cu câte 83 de solicitări.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau