Consiliul Judeţean Iaşi se mândreşte cu o investiţie eşuată
Dimensiune font:
Un proiect pentru care s-au cheltuit peste 6 milioane de lei nu este funcţional nici astăzi, la aproape doi ani de la lansare * aceasta nu împiedică autorităţile judeţene să se laude prin orice mijloace
O pancartă amplasată grandios în parcarea Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi laudă un proiect nefuncţional. Finalizat, teoretic, în noiembrie 2015, portalul Sistemului Informatic Destinat Gestiunii Registrului Agricol în Format Electronic SIGRA nu poate fi utilizat nici după aproape doi ani de la lansare. În valoare de 6,6 milioane lei, portalul poate fi accesat prin intermediul site-ului CJ Iaşi, însă paginile sunt lipsite de informaţii, de altfel, cu caracter public. Pentru realizarea acestui proiect, 5,4 milioane lei au fost bani de la Fondul European pentru Dezvoltare Regională, iar 1,1 milioane lei de la Bugetul de stat. Forumul portalului este gol, atât la rubrica aferent[ CJ Iaşi, cât şi a comunelor partenere, a serviciilor publice şi opinia cetăţeanului. Alte pagini nici măcar nu funcţionează, dând eroare de la prima încărcare. Singura rubrică vizibil activă este cea de audienţe, acolo unde majoritatea primăriilor postează, în timp real, programul audienţelor şi prezentarea pe scurt a problemei. Cu toate că este nefuncţional, reprezentanţii CJ Iaşi spun că nu există riscul returnării banilor. „Obiectivul principal al proiectului este creşterea performanţei actului administrativ prin eficientizarea activităţilor interne, a calităţii serviciilor publice on-line aduse cetăţeanului cu ajutorul unui sistem informatic integrat implementat la nivelul instituţiilor publice partenere din judeţul respectiv, care să gestioneze Registrul Agricol în format electronic şi să realizeze un management intern performant”, se arată pe portalul proiectului SIGRA.
Proiectul a fost implementat la CJ Iaşi şi localităţile Bivolari, Ciohorăni, Costuleni, Focuri, Golăeşti, Grajduri, Lespezi, Mogoşeşti, Moşna, Movileni, Româneşti, Sineşti, Strunga, Tansa şi Ţigănaşi, pe o durată de 23 de luni. Din păcate, în tot acest timp nu s-a făcut mai nimic, pentru că primăriile nu au avut personal necesar pentru întreţinerea şi popularea portalului cu informaţii publice cum ar fi proiectele adoptate în şedinţele de consilii locale, deşi prin proiect s-a propus instruirea unui număr de 96 de persoane pentru folosirea produselor software implementate.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau