Cum să combaţi stresul în paşi de salsa
Dimensiune font:
Dacă stresul cotidian vă determină să nu mai vedeţi partea frumoasă a vieţii trebuie să luaţi măsuri urgente * cursurile de dans ar putea fi soluţia * doi tineri, soţ şi soţie, au înfiinţat prima şcoală de salsa la Suceava
Andrei şi Lucia Romega s-au îndrăgostit mai întâi de ritmurile latino şi apoi unul de celălalt. Acum sunt căsătoriţi şi au o fetiţă de trei ani. În plus, şi-au transformat pasiunea într-o mică afacere. Au deschis prima şcoală de salsa din municipiul Suceava. Povestea celor doi instructori este impresionantă. Niciunul nu a dansat în copilărie. Amândoi şi-au descoperit pasiunea la maturitate. Au învăţat însă foarte repede paşii şi au ajuns să le predea şi altora lecţii de destresare şi de voie bună prin dans. Andrei a intrat în sala de dans pentru prima data la 21 de ani. Credea că fotbalul este marea lui pasiune, dar s-a înşelat. „Am început foarte târziu să dansez, la 21 de ani. Am fost la un curs la facultate. Erau cursuri gratuite pentru studenţi. Se făcea dans sportiv. Am mers câteva luni, iar după patru luni am ajuns să predau. M-am implicat foarte mult. Dacă treceau trei zile fără să ajung la dans eram stresat, nervos”, ne-a spus Andrei.
Pasiune transformată în mod de viaţă
În 2011, tânărul s-a mutat la Iaşi, la invitaţia unui club de dans. Ne-a mărturisit că înainte să plece de acasă a început să înveţe paşii de salsa. Era autodidact. „Când am ajuns la Iaşi am căutat o petrecere latino ca să învăţ. În Suceava nu erau petreceri latino. La Iaşi am descoperit muzica latino adevărată, acolo am întâlnit-o şi pe soţia mea şi acolo totul s-a schimbat”, ne-a mai spus tânărul.
În urmă cu un an, Lucia şi Andrei au revenit la Suceava unde au deschis prima şcoală de salsa – Family Salsa. La cursuri vin oameni de toate vârstele şi din toate categoriile sociale. Copiii sunt aduşi de părinţi ca să facă mişcare, să capete graţie, elasticitate şi să socializeze. Adulţii, pe de altă parte, vin ca să scape de stresul cotidian, să se distreze şi să rămână în formă, mai ales că nu au nevoie de cine ştie ce abilităţi ca să se danseze Salsa, Bachata, Cha-Cha sau Merengue. „Trebuie doar să-ţi doreşti. Nimeni nu se naşte dansator, cum nimeni nu se naşte şofer”, ne-a spus Lucia.
Atmosfera din sala de dans a celor doi soţi este incredibilă. Cursanţii dansează râzând. Ritmul îi determină să uite pentru o oră de tot şi de toate. Sunt precum o mare familie: familia salsa din Suceava.
Oana ŞLEMCO
„Când dansez, simt o stare de fericire, uit complet de orice probleme, gânduri şi mă relaxez, mă distrez” - Andrei Romega
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau