De la cumătrie, direct la spital
Dimensiune font:
Anul 2016 pare-se că este unul cu ghinion pentru băcăuanii care merg la evenimente fie fericite, fie mai puţin * lipsa de atenţie la prepararea bucatelor i-a adus pe mulţi la spital, cu forme mai grave sau mai uşoare de toxiinfecţie alimentară * ultimul caz s-a petrecut în weekend, la Podu Turcului
www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/onestenii-primesc-apa-cu-portie--217325159.html
O petrecere frumoasă încinsă la Podu Turcului s-a încheiat la spital. Nouă persoane cu vârste cuprinse între 21 şi 51 de ani au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Bârlad, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat la masa festivă. Incidentul a avut loc în noaptea de 16/17 iulie, când la spitalul bârlădean au sosit mai multe ambulanţe din judeţul Bacău, care au adus nouă persoane adulte, din localitatea Podul Turcului. Acestea prezentau simptome clare de toxiinfecţie alimentară, cauzată de alimentele consumate la o cumătrie, unde au mers în seara respectivă. „Pacienţii au vârste între 21 şi 51 de ani. Au venit cu simptome de greaţă, vărsături, cefalee, febră. Au spus că se aflau la o cumătrie şi au simţit că li se face rău de la mâncare. Am anunţat imediat Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bacău, pentru a efectua ancheta epidemiologică”, a precizat medicul Gabriela Daniş, directorul medical al spitalului din Bârlad.
Citeşte şi
Oneştenii primesc apă cu porţie
Pacienţii sunt internaţi la Bârlad, chiar dacă sunt din judeţul Bacău. Există un protocol, în urma faptului că spitalul din Podul Turcului a devenit unul de cronici, ca în cazuri de maximă urgenţă, pacienţii să fie aduşi la spitalul din Bârlad. Pacienţii se simt bine.
130 de victime ale salmonellei
Cea mai gravă situaţie a fost semnalată în martie, când 130 de persoane din comuna Traian, care au mâncat la un parastas, s-au îmbolnăvit de toxiinfecţie alimentară, preparatele fiind infestate cu salmonella. Bacteria a fost descoperită, în urma analizelor, la unul din angajaţii firmei de catering care a pregătit mâncarea, după cum au spus cei de la Direcţia de Sănătate Publică Bacău. Direcţia Sanitară-Veterinară Bacău a amendat cu 8.000 de lei firma de catering care a livrat borşul cu perişoare, sarmalele şi pulpele de pui cu orez şi varză la parastasul din comuna Traian. În timpul controlului, inspectorii au găsit aproximativ 12 kilograme de carne, cantitate pentru care nu s-a putut stabili din ce lot provine.
Firma de catering a fost amendată cu 10.000 de lei şi de Direcţia de Sănătate Publică Bacău. Inspectorii de sănătate publică au descoperit că bucătăria firmei nu era dezinfectată, fiind plină de microbi.
Clara DIMA
Pacienţii aduşi de la Podu Turcului se simt bine.
Citeşte şi ANUNŢURI LA ZIARUL EVENIMENTUL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau