Direcţia din Consiliul Judeţean de care fuge toată lumea
Dimensiune font:
Sorin Babliuc are toate şansele ca, începând de astăzi, să preia din nou frâiele Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor Iaşi, după demisia lui Daniel Achiţei * acesta a mai fost director interimar iarna trecută, fiind însă înlocuit fulgerător, ca urmare a numărului mare de drumuri înzăpezite * surse din Consiliul Judeţean Iaşi arată că motivul invocat de această numire ar fi lipsa personalului calificat, dar şi fuga de responsabilitate într-o instituţie călcată tot mai des de procurorii DNA
Consilierii judeţeni au fost convocaţi astăzi într-o nouă şedinţă extraordinară. Pe ordinea de zi se află şi proiectul de hotărâre privind încetarea raporturilor de serviciul ale lui Daniel Achiţei, care a demisionat din funcţia de conducere a Direcţiei Judeţene de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) Iaşi şi, respectiv, delegarea atribuţiilor către un interimar. Frâiele acestei instituţii ar urma să fie preluate de Sorin Babliuc, cel care a mai fost în această poziţie pentru o scurtă perioadă de timp, iarna trecută. Conform surselor din Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi, numirea nu este susţinută de capacităţile manageriale ale lui Sorin Babliuc, care a fost îndepărtat după doar două luni la solicitarea fostului prefect al judeţului, pentru gestionarea dezastruoasă a deszăpezirii, ci mai degrabă din lipsa personalului calificat în cadrul DJADP Iaşi. Sorin Babliuc a fost numit director interimar al instituţiei în luna noiembrie, 2016 şi a stat pe funcţie până în ianuarie 2017. Fostul prefect Marian Grigoraş a trimis la acea dată o solicitare de înlocuire a şefului DJADP Iaşi, fiind nemulţumit de blocajele create de nămeţi pe drumurile judeţene.
De asemenea, Sorin Babliuc a fost diriginte de şantier în proiectul de la Gura Bădiliţei şi Criveşti, din comuna Vânători, lucrări care l-au nemulţumit pe Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi. Asta se întâmpla cu două săptămâni înainte ca şeful CJ să semneze numirea lui Babliuc la conducerea DJADP Iaşi. Acelaşi lucru urmează să se petreacă şi acum, iar interimatul s-ar putea lungi până în iarna acestui an, până la organizarea unui nou concurs. În acest moment, DJADP Iaşi se află sub vizorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), un detaliu deloc atractiv pentru oricine va prelua acest mandat într-o instituţie prin care, anual, trec zeci de milioane de lei.
Clarificări pentru două axe importante
Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de astăzi, se află mai hotărâri ce vizează clarificări în două proiecte importante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere a judeţului. Este vorba de investiţia „Regiunea Nord-Est – Axa Rutieră Strategică 1: Axa Iaşi – Suceava”, pentru care CJ Iaşi urmează să aprobe o donaţie de 50 mp aflată pe traiectoria proiectului. Această investiţie presupune traversarea unui număr de 20 de localităţi din judeţele Iaşi şi Suceava, pe o suprafaţă totală de 167,6 kilometri de drumuri judeţene şi cu o valoare de 74,5 milioane euro. În judeţul Iaşi vor fi modernizaţi 91,7 kilometri de drum judeţean, iar în Suceava, 75,8 kilometri de drum judeţean. Totodată, o altă hotărâre vizează aprobarea studiului de fezabilitate pentru întregul proiect de investiţii, cu includerea unor documentaţii de avizare în cadrul proiectului Regiunea Nord-Est - Axa Rutieră Strategică 2: Botoşani – Iaşi pentru finanţarea acestuia în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020. Proiectul cuprinde modernizarea a 106 kilometri de drum judeţean, din care doar şase pe raza judeţului Iaşi, cu o valoare totală estimată la 39,6 milioane euro, cu finanţare prin Programului Operaţional Regional 2014-2020.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau