Discuţii pentru intermodalul de la Dărmăneşti
Dimensiune font:
Finanţarea va fi făcută în exerciţiul bugetar european 2014-2020
Consiliul Judeţean Suceava va aproba o hotărâre prin care va reactualiza proiectul privind înfiinţarea Punctului intermodal de transport marfă de la Dărmăneşti. Anunţul este făcut de către şeful administraţiei judeţene, Ion Cătălin Nechifor, care a precizat că demersul survine unei adrese a ministerului de resort. Nechifor spune că deja a purtat discuţii cu Dan Chidoveţ, primarul comunei Dărmăneşti, pe teritoriul căreia este pusă la dispoziţie o suprafaţă de teren cu destinaţia amintită, astfel încât în exerciţiul bugetar european 2014-2020 se va trece la finanţarea efectivă a proiectului. „Trebuie să operăm modificări şi să reactualizăm ceea ce se gândise cu privire la transportul intermodal, cu ani înainte. Sperăm să avem înţelegere de le primăria din Dărmăneşti şi de la Zona Metropolitană Suceava, deoarece sunt câteva condiţii esenţiale care trebuie îndeplinite. În măsura în care vom lămuri acest lucru, vom repune pe ordinea de zi acest proiect”, a Ioan Cătălin Nechifor.
Documentaţie
În scopul amenajării Punctului intermodal de transport marfă de la Dărmăneşti, în 2012 autorităţile judeţene au înaintat Companiei Naţionale a Căilor Ferate Române documentaţia necesară care include inclusiv contractul de asociere, actele doveditoare privind punerea la dispoziţie a terenului şi studiile de viabilitate a soluţiei referitoare la amplasamentul din comuna suceveană. Realizarea obiectivului este prevăzută în Strategia de transport intermodal în România, finanţarea urmând a fi asigurată din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR). Aceasta va fi asigurată în cadrul Programului Operaţional Sectorial - Transport, Axa prioritară 3 - „Modernizarea sectorului de transport în scopul îmbunătăţirii protecţiei mediului, sănătăţii umane şi siguranţei pasagerilor”, Domeniul major de intervenţie 3.1 - „Promovarea transportului intermodal”.
Lidia DIACONU
Zona Suceava prezintă interes pentru că este amplasată pe Sectorul pan-european 9, pe secţiunea Siret- Suceava- Bacău- Mărăşeşti- Tişiţa şi, totodată, fiind propusă pentru extinderea reţelei TNT pe secţiunea Petea-Satu Mare- Baia Mare- Dej- Suceava- Rădăuţi, graţie potenţialului de conectare la reţelele de transport rutier, feroviar şi aerian.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau