Europa în bucate tradiţionale
Dimensiune font:
28 de echipe de elevi s-au înscris într-un concurs gastronomic * ei au prezentat reţete specifice ţărilor membre ale Uniunii Europene
Preparate culinare din întreaga Europă au putut fi degustate, ieri, la Grupul Şcolar Economic Administrativ din Piatra Neamţ, în cadrul unei expoziţii-concurs.
Bucate de prin Europa adunate
Evenimentul a fost iniţiat de Centrul Europe Direct Nord Est, care şi-a propus să evidenţieze încă o data în acest mod deviza „Unitate în diversitate” şi totodată să încurajeze spiritul competiţional, dar şi pe cel antreprenorial în rândul tinerilor. „Ne-am gândit să alegem ca temă a acestui eveniment gastronomia europeană pentru că dorim să popularizăm valorile europene şi ceea ce înseamnă specificitatea fiecărui popor, altfel spus acea temă a unităţii în diversitate specifică Uniunii Europene. Am organizat acest eveniment ca o acţiune pilot, am dorit să experimentăm, să vedem cum prinde la public şi cu siguranţă îl vom multiplica şi pe alte profiluri educaţionale”, a spus Roxana Pintilescu, de la Centrul Europe Direct Nord Est. Cele 28 de echipe au prezentat reţete specifice ţărilor membre ale Uniunii Europene, încercând să respecte întocmai ingredientele, etapele de pregătire, dar şi decorul specific şi simboluri ale statului respectiv. Jurizarea s-a făcut ţinându-se cont de gustul preparatelor, modul de prezentare dar şi de autenticitatea reţetei.
Alina FERENŢ
„Copiii au parcurs toate etapele, respectiv documentarea reţetelor specifice ţărilor din Uniunea Europeană, centralizarea materiilor prime şi implicare în pregătirea preparatelor. Juriul este extern, ceea ce dă multă greutate deciziilor” - prof. Doina Gheorghiu, director Grupul şcolar Economic Administrativ din Piatra Neamţ
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau