EXCLUSIV Întârzieri mari la reabilitarea „tripleţilor” din Piaţa Unirii
Dimensiune font:
Conform contractului semnat cu Primăria Iaşi, lucrările ar urma să fie gata în această lună. Deocamdată, nu s-a reuşit decât anveloparea a trei faţade
Reabilitarea celor trei blocuri din Piaţa Unirii se derulează în ritm de melc. De fapt, constructorului i-a luat o lună să monteze schelele în jurul blocurilor 7, 9 şi 11, iar anveloparea efectivă a început abia în luna iulie. Locatarii au reclamat în repetate rânduri că mai mult se stă decât se lucrează, lucru constat şi de reprezentanţii Primăriei, care nu au găsit totuşi modalităţi de a determina constructorul să respecte graficele de execuţie. „Sincer să fiu, situaţia nu este roz, aşa cum încearcă să ne-o prezinte constructorul. Abordarea lui a fost inginerească: a decapat, l-au prins ploile, s-a apucat din nou de treabă, apoi s-au ivit acele elemente pe care nici el nu le putea prognoza (găuri în pereţi, n.r.). Promisese să mobilizeze 100 de oameni, 30 pe fiecare bloc în parte. În realitate au venit 23-24. Să sperăm că lucrurile vor intra într-o stare de normalitate”, spunea, luna trecută, primarul interimar Mihai Chirica.
Nu se ţin de cuvânt
La o lună după acea afirmaţie, „starea de normalitate” din Piaţa Unirii presupune doar o mână de oameni pe fiecare schelă, anvelopare neterminată pe toate faţadele şi locatari nemulţumiţi. „Au fost zile în care nu vedeai niciun muncitor. Apoi, ni s-a transmis să stăm pe acasă, că vor veni să repare găurile din pereţi, însă nici atunci nu s-au ţinut de promisiuni. Acuşi se termină luna octombrie, iar blocul nu e nici măcar la jumătate din lucrare gata”, spune un locatar din Piaţa Unirii nr. 9.
Proiectul de reabilitare termică pentru cele trei blocuri din Piaţa Unirii, la care se adaugă unul în Vasile Alecsandri, are o valoare totală de 3,9 milioane lei şi, conform graficelor, lucrările au ca termen sfârşitul lunii octombrie. Finanţarea lucrărilor se face prin intermediul unui proiect european accesat de municipalitate şi în care s-au putut înscrie asociaţiile de proprietari. Prin program, costurile sunt distribuite între Primărie, asociaţii şi bugetul de stat, prin fonduri europene. Dan CONSTANTINESCU
* * *
Nici în ceea ce priveşte culoarea blocurilor lucrurile nu sunt clare. Edilii spuneau că acestea vor avea nuanţe de bej şi roz, însă, ulterior s-a revenit asupra deciziei, urmând a fi chestionaţi şi arhitecţii. Există voci ale ieşenilor care susţin că tripleţii ar trebui vopsiţi în culorile drapelului naţional.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau