EXCLUSIV Luminiţa de la capătul sistemului de supraveghere
Dimensiune font:
Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi se plâng de faptul că şefa instituţiei îi spionează cu ajutorul unui sistem video de supraveghere, al cărui soft este instalat pe calculatorul din biroul ei * surprinsă într-un moment euforic, directoarea DAC a refuzat să vorbească cu presa * aceeaşi directoare a reuşit recordul de a reduce programul instituţiei la 12 ore pe săptămână
Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Comunitară (DAC) Iaşi o acuză pe directoarea instituţiei, Luminiţa Munteanu, de faptul că, de două săptămâni, îi urmăreşte ca pe nişte cobai, prin intermediul unui sistem video de supraveghere pe care l-a montat în cursul acestei luni, atât în exteriorul cât şi în interiorul clădirii în care funcţionează DAC. „După notele explicative cu care ne teroriza înainte, acum şi-a ajustat mijloacele prin care ne terorizează, în ton cu tehnologia. A cumpărat acest sistem video, care nu există nici măcar în Primăria Iaşi, şi ne urmăreşte de dimineaţă până seara, în cazurile în care vine la serviciu, pe monitorul din biroul ei, şi ne cheamă punctual, că de ce am făcut aia sau ailaltă. În loc să ne concentrăm la treabă, stăm cu inima cât un purice să nu o auzim urlând, să ne cheme în biroul ei pentru note explicative care se lasă cu tăieri din salariu”, ne-a spus o angajată din cadrul DAC.
O directoare puţin euforică
Pentru a verifica veridicitatea unor astfel de sesizări ne-am deplasat la sediul instituţiei, solicitând o întrevedere cu directoarea, Luminiţa Munteanu. În timp ce reporterii „Evenimentul” se aflau la secretariat, aceasta a ieşit din birou, buhăită de somn, cu ochii oblici şi părul vâlvoi, i-a întrebat pe reporteri ce informaţii doresc, s-a retras din nou în birou pentru a-şi pregăti terenul, apoi iar a ieşit, mai devastată ca prima oară, şi a rugat-o pe secretară să ne conducă la directorul adjunct al DAC, semn că epuizarea maximă în care se afla, persoana din biroul ei, dar şi monitorul pe care îşi spiona angajaţii, se pupau ca nuca în perete cu privirile iscoditoare ale presei. Practic, directoarea DAC a refuzat să discute cu presa despre sesizările propriilor angajaţi, încercând chiar să ascundă urmele acestei îndeletniciri paranoice. Într-o astfel de situaţie se pune firesc întrebarea de ce conducerea DAC a achiziţionat un sistem de supraveghere cu ajutorul căruia să-şi urmărească angajaţii, în condiţiile în care programul instituţiei a fost redus la 12 ore pe săptămână. Mai mult, această achiziţie despre ale cărei costuri nu ne-a putut oferi informaţii nici măcar directorul adjunct, Daniel Ciobotaru, este dublată de paza civilă a instituţiei şi de serviciile unei firme de pază, dacă nu chiar două, respectiv Molid Total Security şi NTS.
Fortăreaţa sărăciei
Acest sistem de supraveghere video a fost achiziţonat în baza unei selecţii de oferte. Potrivit directorului adjunct, Daniel Ciobotaru, sistemul de supraveghere numără 8 camere, cinci exterioare, una la intrarea în DAC, focalizată pe ghişee şi scara de serviciu ce dă în spatele clădirii, o alta la Autoritatea Tutelară şi a treia pe holul principal ce dă spre biroul directoarei Luminiţa Munteanu. „Conform unui program, în baza Legii 330, privind securitatea obiectivelor, avem două variante de lucru. Dimineaţa, până la orele 16.30, avem angajat al nostru, după care avem sisteme de supraveghere video monitorizată de MTS, pentru a nu cheltui bani cu pază externă. După 16.30, imaginile de pe camere sunt stocate la Serviciul de Informatică pe un suport HD ”, a spus directortul adjunct. Nici un cuvânt, însă, despre monitorizarea efectuată până la orele 16.30.
Program de lux la instituţia săracilor
Direcţia de Asistenţă Socială continuă să fie una dintre instituţiile cele mai anormale din subordinea Primăriei Iaşi. Respectiva instituţie, prin „flexibilitatea” programului impus de directoarea Luminiţa Munteanu, deţine recordul absolut de a fi singura din Iaşi, deocamdată, cu cel mai scurt program cu publicul. Potrivit programului afişat la sediul acestei Direcţii, angajaţii acesteia sunt de găsit doar 12 ore pe săptămână, respectiv luni şi marţi, între orele 8.30-12.30 şi joi, între orele 12.00-16.00. "Întrucât, Direcţia de Asistenţă Comunitară întreprinde numeroase anchete sociale, 80-90% din activitatea instituţiei se desfăşoară pe teren. Credem că programul de lucru cu publicul de la sediu este suficient, având în vedere volumul mare de timp pe care-l alocăm activităţilor din teren", a declarat Luminiţa Munteanu, directorul executiv al DAC Iaşi. La rândul său, directorul adjunct susţine că în timpul cât nu există program cu publicul, există în schimb un program zilnic de Registratură, lucru infirmat de portarul instituţiei care, într-o zi de miercuri, la ora 10.00, a oprit câţiva ieşeni în poartă susţinând că sediul instituţiei este închis cu cheia iar „persoana care are cheia, încă nu a venit”. „Programul cu publicul este de opt ore. Nu avea cum să fie închisă instituţia. Era închis la poartă, probabil. Toate serviciile au teren atunci când nu avem program cu publicul. Fiecare are de făcut anchetele, pentru fiecare dosar de alocaţie, venit minim garantat sau autoritate tutelară. Serviciul Social şi Alocaţii au o decalare de program, luni, marţi şi joi, în restul timpului fiind pe teren”, a spus Daniel Ciobotaru. Nelu PĂUNESCU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau