EXCLUSIV Secretele decorării bradului de Crăciun FOTO
Dimensiune font:
Designerul Andrei Vasiliu ne-a dezvăluit câteva taine pentru ca bradul de Crăciun să ţină pasul cu moda * combinaţiile clasice sunt cele de auriu cu roşu sau alb cu roşu * brazii moderni sunt decoraţi în diferite nuanţe, culorile acestui an fiind violet, albastru sau verde
Crăciunul bate la uşă, iar bradul trebuie împodobit aşa cum spune tradiţia, însă operaţiunea nu este floare la ureche. Magazinele sunt pline cu mii de modele de globuri colorate, simple sau imprimate. Alegerea ornamentelor potrivite este dificilă, iar designerul Andrei Vasiliu ne dă câteva sfaturi pentru a nu da greş. „Este important să alegem decoraţiunile în ton cu mobilierul şi arhitectura casei. Sunt două mari stiluri: modern şi clasic. Atunci când vorbim despre un brad decorat cu accesorii clasice, ne referim la globuri tradiţionale, pictate manual, cu inserţii de auriu, figurine geometrice. Culorile predominante, atunci când vorbim de clasic, sunt auriu cu roşu sau roşu şi alb”, a explicat Andrei Vasiliu. Designerul nu crede că se va demoda vreodată combinaţia de globuri aurii şi roşii.
Bradul modern - se poartă violet, albastre sau verde
În timp ce bradul clasic trebuie împodobit în culorile specifice Crăciunului, cel modern ne poate pune imaginaţia la grea încercare. „În cazul unei încăperi moderne vom alege culori puternice cum ar fi violet, galben, albastru, verde. Toate aceste culori se sting cu o nuanţă neutră adică gri, alb, argintiu”, ne-a spus Andrei. El a precizat că în brad pot fi două sau cel mult trei culori, nu mai multe. „Aşa cum am mai spus, în brad nu trebuie să fie mai mult de trei culori, pentru că nu se mai cunoaşte tematica de la care am plecat. Contează şi cum punem globurile. Dacă vrem să facem o amenajare circulară, vom orienta atât globurile, cât şi panglica în mod circular. Dacă vom realiza o formă geometrică, vom porni cu globurile din partea superioară spre bază în mod liniar. Aşa vom pune şi panglica. Să nu intersectăm axele. Să nu existe şi circular şi orizontal în acelaşi brad”, a mai spus Andrei.
Globurile negre, variantă de succes
Aşa cum vă spunem, oferta de globuri sau accesorii din magazine este extrem de diversificată. La raft găsim globuri albe cu inserţii de negru, globuri cenuşii sau chiar negre. Andrei Vasiliu ne-a explicat că aceste accesorii în culori închise pot să-i confere bradului „elementul de wow”, însă doar în situaţia în care sunt folosite corect. „Globurile negre sau gri sunt globuri de accent. În brad vor fi folosite ca articole de accent, din loc în loc câte unul, care să atragă atenţia”, a mai spus designerul.
Renunţaţi la bomboanele de pom
Bomboanele de pom nu mai sunt la modă, dar nu trebuie să renunţăm la ele în totalitate. Pot fi aşezate fie pe masa din living, fie într-un recipient cu inserţii de sezon la baza bradului. Nu se mai poartă nici beteala clasică. Atenţie mare la acest capitol. Dacă nu este asortată ca la carte, panglica, accesoriul care înlocuieşte beteala, vă poate strica aspectul plăcut al bradului. „Nu se mai poartă beteala clasică. Îmi pare rău că se mai găseşte în comerţ. Pănglicuţa se pune în brad, la fel ca globurile: circular sau vertical de la vârf spre bază”, a completat designerul.
Dacă aţi ales tematica, globurile, panglica înseamnă că aţi ajuns la instalaţia de pom. Ei bine, nici beculeţele nu se aleg la voia întâmplării. Pentru varianta clasică a bradului, cea cu roşu şi auriu, trebuie că alegeţi o instalaţie cu becuri incandescente, cu lumină caldă. Varianta modernă a bradului cere o instalaţie cu lumină rece, o instalaţie cu leduri. În plus, se recomandă să schimbăm înfăţişarea întregului cămin, pornind de la coroniţa de la uşă, până la instalaţia din brad.
Oana ŞLEMCO
„Culorile roşu şi auriu sunt intensificate, când folosim o lumină caldă” – designerul Andrei Vasiliu
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau