Facilitati pentru angajatori
Dimensiune font:
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vaslui aduce la cunoştinţa agenţilor economici din judeţ, că în conformitate cu Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, sunt acordate o serie de facilităţi celor care încadrează în muncă tineri absolvenţi.
„Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de invăţământ, promoţia 2015, primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare absolvent, o serie de beneficii. Le reamintim mereu agenţilor economici din judeţ avantajele de care pot beneficia angajând absolvenţi sau alte categorii sociale, în vedrea reducerii numărului de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă dar şi pentru sprijinirea angajatorilor din judeţ”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Vaslui, Laura Alina Toporăscu.
Angajatorii care încadrează in muncă pe durată nedeterminata absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, diverse beneficii, pe o perioadă de 18 luni.
De asemenea, angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici sustinători ai familiilor monoparentale primesc lunar, pe o perioada de 12 luni, pentru fiecare persoana angajată din aceste categorii, o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă in vigoare, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni.
„Agenţii economici care încadrează în muncă, potrivit legii, şomeri care în termen de 5 ani de la data angajării îndeplinesc, conform legii, condiţiile pentru a solicita pensia anticipată partială sau de acordarea pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiaza lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj”, a mai precizat Laura Alina Toporăscu.
Angajatorii, care încadrează tineri cu risc de marginalizare socială şi care beneficiază de acompaniament social personalizat în baza unui contract de solidaritate, sunt denumiţi angajatori de inserţie și beneficiază lunar, pentru fiecare persoană din această categorie, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o sumă egală cu salariul de bază stabilit la data angajării tinerilor, dar nu mai mult de două ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, până la expirarea duratei contractului de solidaritate.
Tudor IFRIM
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau