Harta celor mai distruse străzi din Bacău
Dimensiune font:
Proiectele europene de refacere a infrastructurii rutiere au adus critici vehemente legate de starea unor tronsoane * cele mai mari probleme sunt pe străzile Arcadie Şeptilici, Tineretului, Prelungirea Bradului, Ştefan cel Mare, Nicu Enea, Caragiale, Milcov, Garofiţei, Calea Bârladului, Toamnei sau Ion Roată * aceasta se „îmbogăţeşte” pe măsură ce apar plângeri de la locuitorii care şi-au stricat maşina şi pe alte artere * Primăria nu are niciun punct de vedere
Pentru că străzile din municipiul Bacău sunt distruse, şoferii au încercat în diverse moduri să atragă atenţia autorităţilor locale şi astfel până acum au postat poze şi comentarii pe site-urile de socializare sau au plantat flori în gropile din asfalt. Un tânăr programator a întocmit o hartă a celor mai proaste drumuri din oraş. Acesta este doar un început şi poate fi actualizată pe măsură ce băcăuanii se confruntă cu noi străzi care au cedat. „Am fost cu maşina la service ca să-mi schimb distribuţia şi mi s-a recomandat să-mi mai schimb un arc rupt, un rulment, un amortizor, un telescop etc. În condiţii normale, aş fi acceptat fără să comentez, dar mi-am amintit de câteva episoade din 2014. Atunci mi-am dus maşina la service pentru o constatare, pentru că am mers mai bine de un an pe cea mai distrusă stradă din Bacău: Milcov. Am schimbat cam tot ce se putea schimba, investind în jur de 3.700 de lei. În februarie 2015, am dat-o cu 4.000 de lei ca să-mi cumpăr altă maşină”, explică Cristinel Juverdeanu motivul pentru care a decis să realizeze harta. Străzile sunt selectate după propria experienţă, adică acolo unde îi zdrăngăne tabla de pe maşină harta se îmbogăţeşte cu o nouă linie roşie. Cele incluse deja pe hartă sunt Arcadie Şeptilici, Tineretului, Prelungirea Bradului, Ştefan cel Mare, Nicu Enea, Caragiale, Milcov, Garofiţei, Calea Bârladului, Toamnei sau Ion Roată. Primăria Bacău nu a avut nicio reacţie.
Procese cu primăriile
Anual, se înregistrează sute de cazuri în care posesorii de automobile şi-au stricat maşinile pe drumurile proaste din judeţ. În astfel de situaţii, unii şoferi au primit despăgubiri de la asigurator (dacă aveau o poliţă CASCO), în vreme ce alţii s-au adresat instanţelor cu plângeri împotriva primăriilor sau administratorilor drumurilor pentru a-şi recupera pagubele. Cam de fiecare dată, instanţele au decis că primăriile care nu s-au îngrijit de starea drumurilor sunt responsabile de daunele, inclusiv cheltuielile de judecată care uneori pot fi mai mari decât prejudiciul în sine.
Destul de rare sunt cazurile în care păgubiţii ajung la o înţelegere cu administratorii drumurilor. În aceste situaţii, mediatorul invită ambele părţi – păgubitul şi primăria sau, după caz, Consiliul Judeţean ori CNADR – pentru a încerca sa rezolve neajunsul.
Zilnic, în service-urile auto din Bacău ajung zeci de maşini cu probleme cauzate de gropile din drumuri.
Citeşte şi: Beneficii pentru părinţii bebeluşilor
Ionuţ ŞERBAN
Bacăul este un şantier pentru al doilea an consecutiv. Cel mai mare proiect de infrastructură din zona de est, „Reabilitare infrastructură urbană, zona I. L. Caragiale – Milcov- Intersecţie strada Letea”, este blocat din cauza încălcării condiţiilor contractului. De asemenea, în acest an a intrat în lucru şi cea mai importantă arteră rutieră din zona de nord a municipiului - Ştefan cel Mare. Lucrări se fac şi pe alte străzi mai mici.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau