Jurnaliştilor li se refuză accesul într-un centru medical unde se votează cu urna mobilă
Dimensiune font:
Jurnaliştilor acreditaţi să documenteze modul în care decurge procesul de votare la Suceava li se refuză în mod abuziv accesul într-un cămin de bătrâni unde s-a intrat cu urna mobilă.
Incident electoral extrem de grav la Sasca Mică. Jurnaliștilor acreditați și reprezentantului ACL li s-a refuzat accesul în Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică, unde se vota cu urna mobilă. Reprezentantul ACL vroia să asiste la procesul de vot, care se afla în desfășurare, el având acest drept, potrivit legii. Urna era plimbată prin instituție de un membru PSD și de un alt reprezentant al Secției de votare 263 din Cornu Luncii. „Reprezentantului ACL i s-a îngrădit accesul. I-au închis poarta în nas atât paznicul, cât și directoarea instituției. L-au bruscat și din acest motiv a sunat la 112”, ne-a declarat Lucian Harșovschi, reprezentantul ACL la Biroul Electoral Județean. Jurnaliștii au stat la poarta Centrului de recuperare timp de o oră și jumătate, până au votat cei mai mulți dintre beneficiari, după care li s-a permis accesul în instituție. 301 persoane internate în Centrul de Recuperare au solicit urna mobilă.
În județul Suceava sunt 5.609 persoane adulte cu handicap neuro-psihic, dintre care 768 sunt internate în centrele de reabilitare şi recuperare neuro-psihiatrică de sub autoritatea Direcţiei de Asistență Socială și Protecția Copilului. La primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie, s-au solicitat urne mobile pentru un număr de 383 de persoane internate în centrele de la Sasca, Pojorâta şi Zvoriştea.
Oana ȘLEMCO
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau