La Murgeni se va construi o piaţă nouă
Dimensiune font:
Valoarea lucrărilor se ridică la 700.000 de lei * edilul speră ca lucrările să înceapă cât mai repede
Autorităţile locale din oraşul Murgeni au identificat în zonă necesitatea construirii unei pieţe noi. Un proiect de înfinţare a unei pieţe moderne în oraşul vasluian se afla mai demult în atenţia celor din fruntea primăriei, însă actualul edil a remarcat că valoarea iniţială a proiectului era mult prea mare şi a dorit să facă o piaţă modernă şi funcţională, dar cu bani mai puţini. Fosta conducere a primăriei a gândit un proiect pentru construcţia unei pieţe, care se ridica la aproximativ 20 miliarde de lei vechi, sumă considerată prea mare de actualul edil, Ioan Buta. „Iniţial, proiectul a fost gândit la aproximativ 20 de miliarde de lei vechi. La acel moment eram consilier local şi nu am fost de acord cu proiectul. Am şi proiectul de la acea şedinţă, când am spus că sunt prea mulţi bani epntru un astfel de obiectiv. La un an de zile de la preluarea mandatului, după unele tergiversări ale unor consilieri locali, am reuşit să obţinem o hotărâre a consiliului local de scădere a valorii proiectului la suma de aproximativ 7 miliarde de lei vechi. Am finalizat faza de proiectare, însă am întâmpinat apoi o serie de probleme cu terenul pe care urmează să se construiască piaţa. După mai multe încurcături, intabularea a avut loc şi recent am ridicat pe sistemul electronic de achiziţie publică acest obiectiv de investiţie, urmând să treacă termenul legal şi să se anuţe câştigătorul”, a declarat primarul oraşului Murgeni, Ioan Buta.
Edilul susţine că din cauza impedimentelor care au survenit la rezolvarea problemelor legate de intabularea terenului, s-a întârziat foarte mult realizarea acestei pieţe, care ar fi trebuit să fie deja funcţională. Ioan Buta speră ca lucrările la piaţă vor începe cât mai repede.
„Deja unul dintre consilierii locali din opoziţie a întrebat ce se va întâmpla dacă anumite firme vor contesta licitaţia. Eu sper să nu se întâmple aşa ceva, pentru că demararea lucrărilor s-ar putea întârzia foarte mult. Din păcate în România acestea sunt practicile unora care nu vor decât să pună beţe în roate”, a mai spus Ioan Buta.
Asfaltări şi obor de animale în Murgeni
Acesta s-a declarat mulţumit de fapul că a reuşit să amenajeze aproximativ 127 de kilometri de drumuri comuale secundare, pe care a pus piatră.
„Nu mai există un metru de uliţă pe care să nu poată avea acces o maşină de pompieri, salvare sau maşină de poliţie . De asemenea, am reuşit asfaltarea a trei kilometri de drum în localitatea Murgeni. Mai avem de asfaltat şi am prins lucrările în strategia de dezvoltare. Am ţinut cont de lucrările la canalizare şi nu am mers cu asfalt pe porţiunile pe care încă se lucrează la apa-canal, ca să fim nevoiţi apoi să spargem asfaltul, cum au făcut alţii. Aşa că facem mai întâi canal şi apă şi abia după aceea asfaltare, pentru că altfel ne costă mai mult”, a afirmat edilul.
Autorităţile au reuşit, totodată, deschiderea unui obor de animale modern, investiţie care s-a ridicat la 1,3 miliarde de lei vechi. Noul obor are sursă de apă curentă, adăpători pentru animale, padoc pentru animalele bolnave, un loc special destinat medicului veterinar, fiind proiectat după ultimele norme impuse de Uniunea Europeană.
Citeşte şi: Prea puţine farmacii în mediul rural la Vaslui
Tudor IFRIM
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau