Master-plan pentru Spitalul Regional de Urgenţă
Dimensiune font:
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Corina Silvia Pop, a avut ieri o şedinţă de lucru la Iaşi pe tema Spitalului Regional de Urgenţă * potrivit acesteia, judeţul Iaşi are un avans considerabil în privinţa realizării celei mai mari investiţii spitaliceşti din Regiunea de Nord-Est * o decizie importantă în această direcţie va fi luată la finele acestei luni, când va avea loc întâlnirea de lucru la nivel naţional
Cea mai importantă investiţie în infrastructura sanitară din judeţul Iaşi revine în atenţia autorităţilor. Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Corina Silvia Pop, a avut ieri o şedinţă de lucru cu factorii locali din mediul administrativ şi sanitar. Întâlnirea a avut loc la Iaşi, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, a prefectului judeţului Iaşi, Marian Şerbescu, manageri ai spitalelor şi directori din instituţiile de sănătate publică. Discuţiile s-au aplecat pe stadiul implementării paşilor pentru construirea Spitalului Regional de Urgenţă, dar şi alte probleme cu care se confruntă spitalele din regiunea de Nord-Est. „Dintre toate regiunile unde există proiecte pentru spitale de urgenţă, Iaşul s-a arătat cel mai interesat, iar planul regional de servicii realizat aici a fost cel mai bine documentat, motiv pentru care am iniţiat deja master-planul pentru ridicarea noului spital. Credem că în zilele viitoare, împreună cu expertul angajat de minister, vom definitiva planul noii unităţi medicale. Vom încerca să remodelăm întreaga reţea de sănătate din zona de Nord-Est, deoarece există posibilitatea finanţării pentru centre integrate specializate, dar pentru acest lucru trebuie să facem proiecte eligibile”, a subliniat secretarul de stat Corina Silvia Pop.
Investiţia este în termen
Preşedintele CJ Iaşi apreciază faptul că termenele stabilite anul trecut sunt respectate, într-o mare măsură şi pune accent pe stabilitatea colaborării dintre autorităţile locale şi Ministerul Sănătăţii. „Avem constituit un colectiv de lucru în care am cooptat reprezentanţi ai comunităţii locale, dar şi specialişti din sistemul medical. Colaborăm foarte bine, pentru ca tot ceea ce am promis să se poată realiza cât mai repede, iar locuitorii din regiunea de Nord-Est să poată beneficia de servicii medicale de cea mai înaltă calitate” a precizat Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi. Discuţiile dintre managerii de spitale şi reprezentantul Ministerului Sănătăţii au avut în vedere şi lipsa personalului medical specializat în anumite ramuri ale medicinei, precum şi absenţa investiţiilor în aparatura pentru diagnosticare. În data de 27 iulie, la Ministerul Sănătăţii va avea loc întâlnirea de lucru la nivel naţional, în care se vor prezenta concluziile cu privire la cele trei spitale regionale care urmează să se construiască. Potrivit termenelor lansate la începutul acestui an, în luna septembrie este aşteptat planul funcţional provizoriu, în decembrie un studiu de fezabilitate, iar în martie 2018, o aplicaţie pentru accesarea fondurilor europene. Începerea efectivă a construcţiei ar trebui să aibă loc, după acelaşi calendar, în primul trimestru al anului 2019, iar realizarea lucrărilor nu ar trebui să depăşească 36 de luni.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau