Microbuzele şcolare se rup în două pe un drum judeţean
Dimensiune font:
Traseul Vlădeni – Andrieşeni, care nu a fost prins în Masterplanul drumurilor judeţene, este un coşmar atât pentru şoferi, cât şi pentru locuitorii din zonă * dacă şoferii îşi distrug maşinile pe acest tronson, localnicii se plâng că praful de pe drum le intră în case, iar atunci când trec utilaje grele, li se crapă pereţii
Localnicii din comuna Vlădeni se plâng de starea drumului judeţean DJ 282F Vlădeni – Andrieşeni. Oamenii spun că praful de pe drum le intră în case, atunci când există trafic. Nici primarul comunei Vlădeni, Cătălin Brânzanu, nu este mulţumit, spunând că microbuzele şcolare „se rup în două” pe acest tronson de drum. Edilul a precizat că, pe timp ploios, drumul este impracticabil. Estimările autorităţilor judeţene pentru modernizarea acestui tronson se prefigurează pentru anul viitor, existând la această dată un studiu de fezabilitate „Drumul are nevoie urgentă de întreţinere cu strat de piatră şi compactare. Nu vorbim de o sumă foarte mare, dar este izolat un sat al comunei mele şi toată comuna Andrieşeni. Plus că este un drum judeţean care ne leagă de Botoşani. Se evită circulaţia pe acest drum, dar noi, care suntem şi trăim acolo, vă daţi seama prin ce calvar trecem. După ploile recente, e de groază, aproape dacă reuşeşti să mergi cu tractorul”, a declarat edilul. Din această cauză, cele două microbuzele şcolare ale comunei abia se mai ţin pe roţi, iar şoferii care au drum prin localitate îşi blestemă zilele.
Şoferii au reclamat drumul la CJ Iaşi
Situaţia a ajuns şi în atenţia preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, Maricel Popa, fiind sesizată de către şoferi şi localnici. În zonă circulă utilaje grele, iar din cauza gropilor, pereţii caselor se crapă. Acest sector de drum figurează, încă din 2014, în sinteza de investiţii prioritare ale Consiliului Judeţean Iaşi, cu menţiunea că „este singura legătură cu judeţul Iaşi şi actualmente este impracticabil”. „Avem probleme cu locatarii de pe marginea drumului. Sunt în zonă ferme agricole care au de transportat producţia din câmp şi, din cauza gropilor foarte mari, le crapă pereţii caselor. Omul vine la primărie, noi am încercat dar nu avem posibilitatea de a interveni”, a completat edilul. O soluţie ar fi ca acest sector de drum să fie declasificat şi să intre în proprietatea celor două unităţi administrativ-teritoriale, care pot atrage fonduri europene în vederea modernizării lui, au precizat reprezentanţii CJ Iaşi.
Demersuri disperate într-o comună marginalizată
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau