Mii de copii din Botoşani au suferit accidente casnice
Dimensiune font:
Accidentele casnice sunt principalul motiv pentru care sute de copii ajung, anual, la spital * din nefericire, un număr destul de mare de astfel de evenimente au un final tragic * aceste accidente reprezintă, de asemenea, o cauză importantă de dizabilitate cu impact major asupra întregii vieţi a copilului
Copiii mici sunt expuşi riscului de accidente casnice întrucât îşi petrec o mare parte a timpului în interiorul locuinţei. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Nicolae Iorga” al judeţului Botoşani va derula, în următoarea perioadă, o campanie de informare şi responsabilizare prin care îşi propune să familiarizeze adulţii, părinţii, dar şi viitorii părinţi cu conceptul de „Un cămin fără pericole pentru copilul tău”.
Tehnologia a adus mai multe pericole
Tehnologia a adus mai mult confort acasă, dar şi mult mai multe pericole pentru copii. Acestea nu sunt conştientizate de cele mai multe ori. Potrivit datelor statistice oferite de specialiştii Secţiei de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani, în perioada 2012 – 2015, aproape 3.000 de copii au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au avut de suferit de pe urma unor accidente casnice.
739 de victime în 2015
Numai în acest an, 793 de copii din judeţul Botoşani au fost implicaţi în accidente casnice. Dintre aceştia, 262 copii au ingerat corpuri străine, 212 copii au suferit plăgi tăiate, 177 cu diverse traumatisme, 128 cu arsuri, nouă cu amputaţie, patru cu plăgi zdrobite şi unul electrocutat.
„Statistica arată că în ultimii patru ani, la nivelul judeţului Botoşani, aproape 500 copii au ajuns la spital după ce au suferit arsuri în diverse împrejurări”, a declarat Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoşani. Campania „Un cămin fără pericole pentru copilul tău” se va concentra pe cele mai frecvente accidente ale căror victime ajung copiii: intoxicaţii, otrăviri, arsuri, opăriri, înec, sufocare cu corpi străini, traumatisme, electrocuţie.
Alina CALINIUC
Plăgile zdrobite, înecul, sufocarea cu corpi străini, traumatismele, arsurile, amputaţiile, plăgile tăiate şi electrocuţiile sunt printre cele mai frecvente cauze pentru care copiii au ajuns pe patul de spital.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau