Patronii din HoReCa învăţaţi cum să evite tragediile
Dimensiune font:
Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură a judeţului Botoşani a organizat, marţi, la ora 11.00, o întâlnire între reprezentanţii cluburilor, barurilor, restaurantelor şi pensiunilor din municipiu şi cei ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.
Dorin Romeo Floareş, preşedintele CCIA Botoşani, a spus că 35 de reprezentanţi ai agenţilor economici au răspuns acestei invitaţii. Seminarul a început cu un moment de reculegere în memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv din Bucureşti.
„Considerăm că acest eveniment se impunea, cu atât mai mult cu cât am văzut cu oroare ce s-a întâmplat în Bucureşti, unde un concurs de factori total nenorocit a dus la ceea ce a îndoliat întreaga naţiune. Şi atunci am considerat că instituţia care reprezintă firmele poate le aduce un serviciu, acela de a facilita o întâlnire directă cu reprezentanţii ISU astfel încât, în urma acestui seminar de informare, nicio societate comercială să nu poată spune că nu a fost informată, că nu a luat la cunoştinţă reglementările, cu atât mai mult cu cât Guvernul a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care conferă ISU dreptul de a pune lacăt pe unităţile care nu sunt conforme cu legislaţia în vigoare”, declară Romeo Floareş.
Colonelul Radu Anton, inspectorul şef al ISU Botoşani, a salutat iniţiativa Camerei de Comerţ şi le-a transmis reprezentanţilor HoReCa faptul că îşi doreşte comunicare şi informare „Vă aşteptăm la noi la sediu pentru orice informaţie. Dar în momentul când mergem în control, nu putem să închidem ochii şi să lăsăm nereguli nesancţionate. În săptămâna trecută, au apărut acte normative noi privind creşterea măsurilor sancţionatorii care se iau în domeniul legislaţiei la incendii. De doi ani facem propuneri, dar nu au apărut încă toate cerinţele şi propunerile noastre”, a declarat Radu Anton.
Reprezentanţii mediului de afaceri au primit câte un CD cu informaţii despre normele PSI şi ce ar trebui să facă pentru a preîntâmpina situaţiile de urgenţă.
Şeful ISU Botoşani despre Colectiv: la Botoşani nu ar fi putut să se întâmple asemenea chestie
Colonelul Radu Anton, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, a declarat, la o întâlnire cu patronii de restaurante, cluburi şi baruri, că la nivel local nu ar fi putut să se producă o tragedie precum cea din clubul Colectiv din Bucureşti. „Avem peste 2500 de controale într-un an şi activităţi de prevenţie. Cu toată lipsa de modestie, la Botoşani nu ar fi putut să se întâmple asemenea chestie pentru că informaţia circulă între instituţii. Ne informează primăriile, instituţiile de cultură, Poliţia, Jandarmeria despre toate adunările cu public numeros. La balul bobocilor, la sfinţiri de biserici facem evaluări de risc, trimitem inspector de prevenire şi în funcţie de risc trimitem şi echipaj de intervenţie. Informaţia circulă, ne uităm unii în ochii celorlalţi şi nu avem de ce să ne fie ruşine”, a spus colonelul Radu Anton.
Citeşte şi: Tot judeţul Botoşani rămâne fără apă
Alina CALINIUC
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau