Pedepsirea drastică a agresorilor copiilor
Dimensiune font:
Deputatul PSD Miron Smarandache a solicitat oficial, printr-o interpelare parlamentară adresată ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Nicolae Pîslaru, situaţia cazurilor primite de la Telefonul Copilului soluţionate de autorităţile din Bacău
„Linia gratuită Telefonul Copilului, care funcţionează în sprijinul protecţiei drepturilor copiilor din România, aniversează în acest an 20 de ani de funcţionare. Asociaţia Telefonul Copilului a fost înfiinţată în anul 2006, după finalizarea funcţionării serviciului 0800 8 200 200, timp de cinci ani, în cadrul programelor Phare finanţate de Uniunea Europeană, fiind promovat prin intermediul campaniilor «Casa de Copii nu e acasă» şi «Drepturile copilului sunt lege». Povestea de succes a activităţii asociaţiei şi a numărului gratuit pentru copii se datorează în totalitate apelanţilor, care au contactat în număr mare serviciul Telefonul Copilului şi au făcut ca acesta să îşi continue existenţa şi după încheierea proiectelor Phare. Bilanţul activităţii acestei asociaţii arată că la numărul Telefonului Copilului au fost înregistrate până acum milioane de apeluri”, a arătat parlamentarul social-democrat în documentul trimis conducerii MMFPSPV.
Deputatul de Bacău a cerut ministrului Pîslaru să răspundă în scris la următoarele întrebări:
1. În ce mod se implică Ministerul pe care îl conduceţi în colaborarea cu Asociaţia Telefonul Copilului pentru salvarea copiilor aflaţi în suferinţă?
2. Câte dintre cazurile înregistrate de Asociaţia Telefonul Copilului şi predate către autorităţi au fost soluţionate în favoarea copiilor, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Bacău?
3. Care sunt principalele drepturi ale copiilor încălcate în prezent în România, şi punctual în judeţul Bacău?”.
Sonia PAVELESCU
Citeşte şi ANUNŢURI DIN ZIARUL EVENIMENTUL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau