Pesticidele, otrava picurată zilnic în farfurie
Dimensiune font:
Comisia Europeană a impus României analiza periodică a alimentelor pentru depistarea eventualelor reziduuri de pesticide * de anul viitor, România și celelalte state membre ale Uniunii Europene vor preleva probe din anumite alimente pentru a depista nivelul de pesticide * vor ajunge la laborator pentru analiză fructele, legumele, carnea, lactatele dar și vinul
Ultimele analize făcute de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) arată că din totalul fructelor, legumelor și cerealelor vândute pe piața românească, un sfert conţin reziduuri de pesticide. Cele mai multe au fost găsite în merele româneşti, în care s-au depistat și 7 tipuri de pesticide. S-ar părea că pomicultorii, din dorinţa de a obţine un randament cât mai mare la hectar, apelează la stropirea intensivă a pomilor fructiferi pentru a se asigura că nu-i atacă dăunătorii. Într-un clasament al celor mai toxice fructe citricele turcești ar ocupa locul doi, pentru că în grapefruit şi lămâie s-au găsit 5 tipuri de pesticide. Roșiile care ajung pe tarabele pieţarilor noştri, în procentaj de 70% tot turcești, au și ele un conținut ridicat de astfel de otrăvuri, în acestea au fost identificate între două și cinci tipuri de pesticide.
Articolul complet poate fi citit în varianta print.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau