Pieţele, luate cu asalt
Dimensiune font:
După execesele alimentare la care s-au dedat de sărbători, vasluienii au luat cu asalt pieţele agroalimentare şi supermarket-urile pentru a-şi cumpăra fructe şi legume. Aşadar locul drobului, al fripturii, al ouălor roşii şi al cozonacului, a fost luat de legume proaspete, lactate şi fructe. Vasluienii care ţin la sănătatea lor au considerat că se impune începerea unei cure de detoxifiere, după mâncărurile grele specifice sărbătorilor de Paşti.
„De Paşti, nu ne-au lipsit de pe masă friptura de miel, drobul, cozonacul, pasca sau ouăle roşii, iar aceste mâncăruri sunt destul de grele. La noi în familie obiceiul este ca după sărbători, când nu ne putem abţine de la toate bunăţile, să consumăm mâncăruri mai uşoare: salate, fructe proaspete, brânzeturi, peşte”, a declarat Mioara Dobre.
În pieţe şi în supermarket-uri, aglomeraţia s-a mutat de la stand-urile cu carne la cele cu fructe şi legume.
„Noi am deschis deja tarabele, cu toate că avem unii colegi care nu au început încă activitatea. Am vândut mai mult decât de obicei, pentru că lumea e sătulă de carne şi vrea să consume în această perioadă legume şi fructe. Foarte bine se vând cartofii noi, dar şi roşiile, castraveţii, salata şi ridichile”, a povestit Irina Popa, comerciant de legume din Vaslui.
Faţă de perioadele obişnuite, în zilele de după sărbători consumul de fructe şi legume creşte cu aproximativ 20 la sută, spun comercianţii.
Tudor IFRIM
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau