Politehnica Iaşi este executată de Consiliul Judeţean
Dimensiune font:
SC Fotbal Club Politehnica Iaşi SA şi falimentara SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA se află pe lista neagră a debitorilor * Consiliul Judeţean Iaşi are de recuperat de la cele două societăţi o sumă totală de 2,2 milioane lei, anunţând că pe numele lor au fost întocmite dosare de executare la începutul acestei luni * creanţele datează încă din anul 2006, când CJ Iaşi a semnat un contract de asociere cu Politehnica Iaşi în valoare de un milion de lei
Consiliul Judeţean Iaşi a publicat, la începutul acestei luni, o listă a debitorilor, persoane fizice şi juridice, faţă de care instituţia are creanţe de recuperat şi pentru care au fost întocmite dosare de executare în baza titlurilor executorii emise până la data de 30 iunie 2016. În total, CJ Iaşi a calculat o sumă de 2,4 milioane lei, reprezentând debite plus majorări. Pe lista debitorilor, poate cel mai important nume este al SC Fotbal Club Politehnica Iaşi SA, societate aflată în insolvenţă. Potrivit informaţiilor oferite de şefii judeţului, societatea figurează cu un debit plus majorări care se ridică la 1.021.960 lei, sumă datorată dintr-un contract de asociere semnat în septembrie 2006, prin care CJ Iaşi aproba finanţarea sportului de performanţă cu suma de 1 milion de lei din fondul de rezervă al instituţiei. În noiembrie 2006, două luni mai târziu de la semnarea acordului de asociere, CJ Iaşi îşi dă seama că „asociatul administrator se află, din culpa sa, în imposibilitatea de a restitui sumele aduse ca aport la prezenta asociere de ceilalţi doi asociaţi” arătând că SC Fotbal Club Politehnica Iaşi SA riscă proceduri de executare a drepturilor TV, de reclamă şi publicitate, a sumelor obţinute din vânzarea de bilete şi abonamente, obligarea asociatului administrator la vânzarea de jucători şi executarea sumelor rezultate din această vânzare, aşa cum se arată într-o rectificare a hotărârii iniţiale ce viza contractul de asociere. De altfel, încă de atunci s-a încercat executarea silită a SC Fotbal Club Politehnica Iaşi SA, însă procedurile au eşuat de fiecare dată. Patru ani mai târziu, în 2010, CJ Iaşi publică o listă a debitorilor în care apare, din nou, numele societăţii Politehnica Iaşi cu un debit de 920.727 lei, arătând că nu s-a procedat la executarea silită, situaţia rămânând la fel până în prezent, sigura modificare fiind diferenţa reprezentată de dobânzi. „Noi am făcut toate demersurile legale pentru recuperarea creanţelor dar este un proces de lungă durată”, a precizat Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi. Lichidatorul care se ocupă de situaţia SC Fotbal Club Politehnica Iaşi SA este Euro Business LRJ, administrator judiciar în consorţiul de la Fortus SA. Ultima convocare a creditorilor Politehnica Iaşi a avut loc luna trecută.
Datorii record la Drumuri şi Poduri
Falimentara SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA figurează, la începutul acestei luni, cu debite de 1.179.705 lei către CJ Iaşi, de zece ori mai mari faţă de acum şase ani. De situaţia acestei societăţi se ocupă acelaşi lichidator, Euro Business LRJ, iar creanţele au provenit din dividente şi ajutor de stat, la care s-au adăugat dobânzi. În cazul SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA, procedura de insolvenţă a fost deschisă în februarie 2012. În 2015, valoarea creanţelor pretinse se ridica la 37.591.365 lei în condiţiile în care, la finele lui 2014, societatea avea un sold final de doar 9.029 lei. În 2010, SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA avea sume datorate din dividente şi majorări de doar 124.912 lei către CJ Iaşi.
Pe lista debitorilor se mai află SC Agricola SA Miroslava, cu un debit de 4.553 lei, SC Comptom SA Tomeşti, cu debit de 21.158 lei, şi SC Agroind SA Ciurea cu 536 lei. Tot aici apar numele SC Moldova Tricotaje, având un debit de 19.972 lei, şi SC Nectar SA Paşcani, cu debit de 21.350 lei. Toate aceste societăţi se află în insolvenţă, iar debitele reprezintă impozite pe salarii aferente anului 1999. De asemenea, SC Agroprest SRL, aflată în insolvenţă, are o creanţă către CJ Iaşi în valoare de 112.945 lei, sumă datorată din chirie, lipsa folosirii spaţiului şi penalităţi de întârziere. Pe lista debitorilor se află şi comuna Tomeşti, cu 8.667 lei, sumă datorată din cota de 40% din impozitul asupra mijloacelor de transport cu masa totală autorizată egală sau mai mare de 12 tone şi majorări de întârziere calculate pentru neplata la termen a obligaţiilor.
Cauți un loc de muncă? Vezi aici anunțurile de angajare!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau