Porumboiu reintră în programul „lapte şi corn“
Dimensiune font:
Ilvas a câştigat licitaţia pentru Programul „Laptele şi cornul”, urmând să primească, în acest sens, de la Consiliul Judeţean 9,3 milioane lei * anul trecut, de distribuirea produselor de panificaţie şi lactate s-a ocupat o asociere de firme din Suceava * omul de afaceri are mari probleme financiare
Un număr de 50.454 preşcolari şi elevi din judeţul Vaslui vor primi şi în noul an şcolar produse de panificaţie şi lactate, în cadrul programului „Laptele şi cornul”, după ce Consiliul Judeţean (CJ) a reuşit să atribuie cele două contracte în urma licitaţiilor electronice organizată prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). Câştigătoarea licitaţiei este una din firmele omului de afaceri Adrian Porumboiu, cea care, anul trecut şcolar, a pierdut, după 12 ani consecutivi, distribuirea produselor de panificaţie în favoarea unei asocieri de două firme din judeţul Suceava. „Societatea Ilvas SA este singura care s-a înscris anul acesta la licitaţia organizată pe SEAP şi, în urma analizei ofertei şi a documentelor solicitate prin caietul de sarcini, a fost declarată câştigătoare. Contractele au fost semnate şi, din punctul nostru de vedere, nu ar trebui să existe probleme, aşa cum s-a întâmplat în anul şcolar anterior, atunci când distribuţia produselor de panificaţie s-a făcut de către acea asociere de firme din Suceava”, a declarat administratorul public al judeţului, Valeriu Caragaţă. Firma câştigătoare a licitaţiei din cadrul programului „Laptele şi cornul” urmează să primească de la CJ, în acest sens, suma totală de 9,3 milioane lei. Practic, cuantumul celor două produse se ridică la 1,07 lei pe zi pentru fiecare elev. În total, pe parcursul anului şcolar, cei 50.454 elevi din judeţul Vaslui vor primi 173 de pacheţele cu produse lactate şi de panificaţie sau derivate din acestea.
Mari probleme pentru omul de afaceri vasluian
În ultimul timp, omul de afaceri s-a confruntat cu o serie de probleme financiare. Astfel, aproape o sută de bunuri mobile de la societăţile Comprest SA, Comcereal SA, R-Agro Fălciu, Agrocomplex SA Bârlad şi Ilvas SA Vaslui au fost scoase la vânzare, începând cu luna februarie, la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP). Toate bunurile scoase la licitaţie, evaluate la 5.385.296 lei, au fost puse sub sechestru asiguratoriu sau ca ipoteci mobiliare în perioada 2011-2014, în urma stabilirii unui grafic de eşalonare a datoriilor la bugetul de stat pentru societatea Comprest SA Vaslui. „Toate aceste bunuri au fost scoase la licitaţie în urma constatării pierderii valabilităţii eşalonărilor şi amânărilor la plată acordate societăţii Comprest SA Vaslui. Vânzarea bunurilor are ca scop recuperarea obligaţiilor fiscale rămase nestinse. În fapt, societatea în cauză nu a respectat termenele de plată, suma lunară ce trebuia achitată la bugetul de stat fiind de aproximativ 40.000 de lei”, declara, în februarie, directorul adjunct al AJFP, Minodora Dumitriu. Potrivit acesteia, graficul de eşalonare la plată pentru societatea Comprest SA Vaslui este valabil pe cinci ani, începând cu 2011. Printre bunurile scoase la vânzare de Finanţele Publice s-au aflat autoturisme, utilaje agricole, precum combine, tractoare, semănătoare, şi instalaţii tehnologice de la fabrica de procesare a laptelui. Firma Comprest are ca activitate transportul rutier şi realizarea de construcţii civile, industriale şi agricole. În luna mai, 17 utilaje, în valoare de 804.000 de lei, au fost vândute, la licitaţia organizată de AJFP în contul datoriilor la buget. În plus, în aceeaşi perioadă, omul de afaceri a primit de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) o amendă record de 12 milioane de euro pentru că nu a înregistrat într-un registru naţional moartea a 200 de viţei.
Citeşte şi: CORUPŢII MOLDOVEI
Tudor IFRIM
Adrian Porumboiu susţine că este victima unor abuzuri ale instituţiilor statului şi în acest a trimis recent o scrisoare deschisă primului-ministru Victor Ponta, în care solicită sprijin. „Mă văd nevoit să apelez la această scrisoare deschisă deoarece gravitatea acţiunilor întreprinse de APIA si Ministerul Agriculturii împotriva societăţilor Comcereal Vaslui şi Agrocomplex Bârlad întrece orice măsură. Concret, la data de 01.04.2015 v-am înaintat un memoriu înregistrat cu numarul 3857 / 01.04.2015, prin care vă solicitam sprijinul pentru restabilirea situatiei legale privind tratarea unui caz de neconformitate, identificat la nivelul Comcereal SA Vaslui – ferma de vaci de lapte Târzii – în urma caruia am fost sanctionati în mod incredibil cu suma de 12 milioane de euro. Este un caz unic în Uniunea Europeana, iar abuzul este unul pe măsură. APIA Vaslui (de fapt APIA central sub directa « îndrumare » a ministrului Daniel Constantin) a calificat în mod neîntemeiat drept neregulă “repetitivă si intentionată” o eroare umană privind « Identificarea si Înregistrarea Animalelor în baza de date natională SNIIA”. Rog să retineti, asa cum v-am explicat si în memoriul înaintat, că prin respectiva eroare umană, nu s-a încercat fraudarea si nu s-a fraudat nici măcar un singur leu din fondul national sau un singur euro din fondurile europene. Din păcate, pe data de 4.05.2015, primim de la APIA central, semnată de directorul general Putintei, o adresă prin care ne comunică faptul că memoriul trimis către dumneavoastră a fost directionat către APIA. Atât si nimic mai mult. Cu alte cuvinte, orice memoriu am face, chiar si către dumneavoastră, ei tot ce vor fac ! Faptul că acum suntem în instantă si cu acest proces nu face altceva decât ca societatea să fie prejudiciată cu sume imense, care de fapt îi apartin, dar tot de fapt, prin decizia abuzivă luată, îi împiedică buna functionare.Si pentru că nimic nu este întâmplător când vine vorba de Ministerul Agriculturii, amenda abuzivă, netemeinică, este doar o continuare a unor actiuni care nu au cum să nu vă retină atentia. (…)Domnule prim-ministru, nu solicit altceva decât respectarea legilor si hotărârilor instantelor de judecată. Cu APIA ne judecăm pentru o amenda de circa 12 milioane de euro, cu Minsiterul Agriculturii ne judecăm din anul 2008, timp în care a trebuit si trebuie să achităm salarii, obligatii către stat, creditori, furnizori etc. În acesti ani, Grupul de firme din care fac parte si cele două societăti amintite mai sus a plătit la stat taxe si impozite de peste 380 milioane euro. Normal că aceste actiuni injuste, discriminatorii, în final lovesc si într-un număr mare de angajati, într-o zonă în care somajul a fost si este în crestere. Sunt ferm convins că un control si o analiză corectă, pe care sper că le veti dispune, vor scoate în evidentă cele prezentate mai sus”, a subliniat Adrian Porumboiu în scrisoarea deschisă adresată premierului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau