Probe de foc la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale
Dimensiune font:
Cei mai buni informaticieni din țările Europei Centrale se întrec zilele acestea la Piatra-Neamț la cea de-a 23-a ediție a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale. Probele de concurs care au demarat miercuri 20 iulie sunt găzduite de Colegiul Național de Informatică, iar subiectele sunt de o dificultate similară celor de la Olimpiada Internațională de Informatică.
La competiția din acest an participă echipaje din 12 țări, respectiv Elveția, Germania, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, Slovacia, Slovenia, Georgia, Republica Moldova, Polonia și România.
"Prima zi de concurs a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale de la Piatra-Neamț a început cu o probă de foc, alcătuită din trei probleme propuse de Comisia Națională Științifică și discutate cu team-leaderii echipajelor participante. Timpul de rezolvare alocat a fost de 5 ore, pe tot parcursul probei competitorii având dreptul să formuleze întrebări adresate comisiei", a explicat profesor Daniela Neamțu, director Colegiul Național de Informatică
Simultan s-a derulat competiția online, având aceleași subiecte, la care au participat elevi din toată lumea, inclusiv de la Colegiul Național de Informatică din Piatra-Neamț. În laboratorul multimedia team-leaderii au urmărit, în timp real, proiectate pe un ecran, rezultatele parțiale ale competitorilor.
Citeşte şi
Violonistă de la 5 ani: „Sufletul meu cântă în culorile sufletelor celor care ascultă”
În a doua parte a zilei oaspeții au avut parte de un program recreativ, oferit de organizatori cu scopul de a le arăta invitaților din străinătate obiective turistice din zonă dar și pentru a le face cunoscute tradiții specifice. Participanții la competiție, profesori și elevi, însoțiți de voluntari din Piatra-Neamț au vizitat împrejurimile Lacului Roșu și ale Lacului Izvorul Muntelui, după care au participat la o cină cu preparate culinare tradiționale și muzică romanească. "Au fost impresionați de măreția naturii din Cheile Bicazului, dar și de creația omului la barajul hidrocentralei Bicaz. Seara s-a încheiat într-un cadru festiv, cu o cină românească. Oaspeții străini au fost impresionați, nu doar de mâncarea tradițională românească, ci mai ales de muzica și dansul specifice poporului român. O formație de dansatori ai Palatului Copiilor a prezentat un program antrenant, invitând în mijlocul lor și oaspeții", a mai spus Daniela Neamțu
Olimpiada se încheie vineri cu o nouă probă de concurs, dar și cu o festivitate de premiere care va avea loc la Consiliul Județean, cu începere de la ora 17.30.
Evenimentul este organizat de Ministerul Educației Naționale și al Cercetării Științifice și Inspectoratul Școlar Județean Neamț în parteneriat cu Consiliul Județean Neamț, Primăria Piatra Neamț, Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț. Efortul organizatoric este susținut și prin colaborarea cu Fundația „Infomat", Liceul Tehnologic „Vasile Sav" Roman, Colegiul Național „Petru Rareș" Piatra Neamț, Centrul de Informare și Promovare Turistică Piatra Neamț.
Alina Ferenț
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau