Radiografia unor proiecte nefinalizate
Dimensiune font:
Cele mai importante investiţii desfăşurate de Consiliul Judeţean Suceava, din fonduri proprii sau europene, au probleme uriaşe * aspectele au fost evidenţiate de noul preşedinte al instituţiei, Gheorghe Flutur, care a întocmit şi prezentat, ieri, neajunsurile, în prima şedinţă ordinară a noului CJ
Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a prezentat ieri un raport în şedinţa ordinară a deliberativului, care reflectă stadiul proiectelor implementate de Consiliul Judeţean în mandatul 2012-2016, atunci când la conducerea instituţiei se afla Cătălin Nechifor. Şeful administraţiei judeţene a atras atenţia că, printre altele, la depozitul ecologic de deşeuri de la Moara încă se mai fac probe de testare a levigatului, în condiţiile în care proiectul a fost recepţionat. „Serviciul de Gospodărire a Apelor face probele”, a spus Flutur, care a amintit că sunt probleme şi la depozitul de deşeuri de la Pojorâta, unde situaţia terenului de sub investiţie este incertă.
Citeşte şiInfiltraţiile de apă ţin închis Muzeul de Istorie
Turnul de control de la aeroport, neautorizat
Gheorghe Flutur a făcut referire şi la proiectul de modernizare a Aeroportului „Ştefan cel Mare”, atrăgând atenţia că turnul de control nu poate fi autorizat momentan de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că nu îndeplineşte toate prevederile legale. Şeful administraţiei judeţene a mai spus că CJ este în litigiu cu firma care a modernizat aeroportul. Constructorul cere nişte bani pe care i-ar fi cheltuit ca să îndrepte o soluţie tehnică pentru stabilizarea terenului de sub pista de decolare şi aterizare. Soluţia din proiect nu ar fi fost bună.
e-guvernare, aproape inutil
Pe de altă parte, şeful administraţiei judeţene a atras atenţia şi asupra proiectului utilităţi şi mediu la standarde europene spunând că centralele termice de la Gura Humorului, Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc sunt încă nefuncţionale. Preşedintele CJ susţine, de asemenea, că nici e-guvernare, implementat cu bani europeni, nu ar funcţiona la capacitate. Proiectul se referă la utilizarea unui baze de date moderne şi a sistemului modern de lucru în primării. „Doar două primării, Siret şi Iaslovăţ, din primul calup de 15 primării, utilizează sistemul la nivelul tuturor modulelor. Şase unităţi utilizează doar registrul agricol, o singură unitate utilizează modulul financiar-contabil”, a spus Gheorghe Flutur. Proiectul este implementat în 30 de primării partenere.
Preşedintele Flutur a declarat că a întocmit şi prezentat raportul cu privire la stadiul proiectelor desfăşurate de Consiliul Judeţean în perioada 2012-2016 din respect pentru consilierii care au preluat mandatele.
Oana ŞLEMCO
Trei dintre proiectele amintite, cele două gropi de gunoi şi aeroportul, au fost începute în timpul mandatului lui Gheorghe Flutur, în perioada 2008-2012.
Citeşte şi ANUNŢURI DIN ZIARUL EVENIMENTUL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau