Şapte suceveni s-au spânzurat de la începutul acestei luni
Dimensiune font:
reştere alarmantă în ultima perioadă a cazurilor de sinucidere. In cursul zilei de ieri, două persoane au fost găsite fără suflare. Intr-unul din cazuri descoperite ieri este vorba de un bătrân de 70 de ani, singur şi sărac, care se pare că s-a spânzurat îngrozit de faptul că a venit iarna şi nu are bani de lemne
In cursul zilei de ieri, luni 17 noiembrie, în jurul orelor 11,00, a fost găsit Stefan S., în vârstă de 70 de ani din localitatea Dorneşti, fără suflare, atârnând în şura din spatele casei. L-a căutat un vecin toată dimineaţa, dar cum nu a putut da de el, s-a dus şi în şură, unde bătrânul atârna de o grindă, fără suflare. Din declaraţiile oamenilor din zonă a reişit că bărbatul locuia singur de aproximativ cinci ani, de când i-a murit soţia, rămânând văduv. Nu a avut copii iar acum, la bătrâneţe, singurul sprijin erau vecinii care îi mai aduceau câte o farfurie de mâncare. Nu a avut bani de lemne şi era îngrozit ce o să facă la iarnă. “Săracul, mi se rupe sufletul când mă gândesc cum a sfârşit. A muncit toată viaţa iar acum pensia nu-i ajungea nici pentru medicamente”, am aflat de la Ion B. din Dorneşti.
Tot în cursul dimineţii de ieri a fost găsită fără viaţă şi Sabina M. în vârstă de 55 de ani din localitatea Poiana Stampei. Femeia a fost găsită spânzurată de o grindă din grajdul animalelor, chiar de către cea care i-a dat viaţă. Cele două locuiau singure şi cu greu făceau faţă nevoilor zilnice.
După cum reiese din datele statistice ale Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, aproximativ cinci-şase suceveni aleg să-şi încheie socotelile cu viaţa în fiecare lună, prin spânzurare. Condiţiile de viaţă din ce în ce mai grele, creditele neplătite la bănci sau problemele în dragoste îi aduc pe oameni de cele mai multe ori în pragul disperării. Poate aşa se explică cum, doar în această lună, şapte persoane de pe raza judeţului Suceava au murit din cauza asfixiei mecanice prin spânzurare. Dacă ne întoarcem puţin atenţia asupra situaţiei din anii trecuţi, vom vedea că numărul sinuciderilor creşte tot mai mult de la an la an. Sinuciderea este cea de-a treia cauză de moarte, fiind depăşită doar de accidente sau omucideri. După cum susţin şi psihologii, factorii care cresc riscul de sinucidere cuprind o tulburare psihologică, în mod special depresia, sentimentul de stres, sentimentul de eşec, lipsa de speranţă, sau un istoric familial de depresie sau sinucidere. Cert este că în judeţul Suceava, aproximativ 80 de persoane pe an renunţă la lupta cu viaţa, iar cea mai frecventată metodă e spânzurarea, urmată de sărirea de la înălţime.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau