Scade numărul scărilor de bloc care nu primesc căldură
Dimensiune font:
Dacă, la începutul sezonul de încălzire, 600 scări de bloc erau oprite de la încălzire pentru datoriile înregistrate, în prezent numărul acestora este de 311. Cu toate acestea, în continuare se înregistrează situaţii în care preşedintele asociaţiei nu se prezentat la discuţiile cu operatorul de termoficare pentru a semna protocolul de eşalonare a datoriei
În Iaşi, există în continuare familii care stau în frig din cauza indolenţei preşedinţilor de asociaţii. Aceştia refuză invitaţiile la dialog formulate de operatorul de termoficare în vederea identificării şi aplicării soluţiei optime pentru ca locatarii să poată beneficia de încălzire. „Ne-au fost semnalate cazuri în care locatarii nu erau la curent cu datoriile asociaţiei. În unele situaţii, restanţa totală afişată pe lista de întreţinere este mai mică decât datoria la energia termică, ceea ce înseamnă că locatarii şi-au plătit întreţinerea, însă asociaţia nu a achitat banii mai departe la Dalkia”, spun oficialii societăţii.
Pornind de la aceste exemple, în prezent, agenţii comerciali ai Dalkia derulează o acţiune generalizată de transmitere a unor notificări scrise în cutiile poştale ale tuturor locatarilor aflaţi în această situaţie, pentru ca aceştia să fie corect informaţi şi să ia măsurile pe care le consideră necesare.
124 acorduri de reeşalonare a datoriilor
Dacă la începutul sezonului de încălzire, existau circa 600 de scări de bloc (4.900 de apartamente) în situaţia de a nu putea primi căldură din cauza datoriilor înregistrate şi a refuzului reprezentantului legal al asociaţiei de a încheia cu Dalkia un protocol de eşalonare a debitului, în prezent numărul imobilelor a scăzut la 311 (2.800 de apartamente). „Între timp, societatea noastră a încheiat 124 de acorduri de plată eşalonată a datoriei, ce acoperă o sumă totală de 1,2 milioane lei. În momentul de faţă, mai sunt 311 scări de bloc (2.800 de apartamente) unde nu s-a putut porni încălzirea din motivele menţionate mai sus. Debitul total al acestora se ridică la 3,4 milioane de lei”, mai spus reprezentanţii Dalkia.
Senzori setaţi la 14 grade
Cât priveşte faptul că, în ultimele zile, temperaturile exterioare au fost în creştere, oficialii Dalkia au ţinut să precizeze că toate punctele şi modulele termice funcţionează automat, fiecare având un senzor ce înregistrează temperatura exterioară. Astfel, în momentul in care aceasta depăşeşte 14 grade Celsius, furnizarea încălzirii de opreşte automat, iar când senzorul detectează o temperatură exterioară mai mică de 14 grade, instalaţiile încep să dea căldura clienţilor. Dan CONSTANTINESCU
Căldură pe cărbune
Ţinând cont de creşterea cererii de căldura înregistrată la sfârşitul lunii octombrie, Dalkia Termo Iaşi a pornit centrala de la Holboca. În principiu, schema de funcţionare este valabilă până în luna aprilie a anului viitor.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau