Scandalul apelor minerale ia amploare
Dimensiune font:
Primarul oraşului Slănic Moldova, Andrei Şerban, a făcut plângere la Poliţie * izvoarele minerale din staţiunea balneară, puncte principale de atracţie pentru turişti, au fost închise de proprietarul terenului * potrivit autorităţilor locale, el nu ar avea dreptul şi asupra resurselor naturale
Istoria izvoarelor minerale din Slănic Moldova, vechi de peste două secole, a fost întreruptă din nou la începutul lunii de decizia proprietarului terenului de a închide robinetele prin care apa tămăduitoare ajungea la oameni.Primarul Andrei Şerban a făcut plângere penală la Poliţie pe motiv că închiderea izvoarelor este un abuz din partea proprietarului terenului, în condiţiile în care acesta nu ar avea dreptul şi asupra resursele minerale, respectiv a apelor cu efect terapeutic. „Este vorba despre Gheorghe Dascălu administrator al SC Flora SRL, firma care are în proprietate clădirea şi care se află în insolvenţă”, a declarat Andrei Şerban, primarul oraşului Slănic Moldova. Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Bacău confirmă înregistrarea plângerii şi începerea cercetărilor. „S-a depus o sesizare cu privire la închiderea izvoarelor de la Slănic Moldova. În prezent, se fac cercetări pentru a stabili împrejurările ce au condus la această situaţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Narcisa Butnaru.
Duel pentru scaunul de primar
Gheorghe Dascălu şi Andrei Şerban s-au duelat în 2012 pentru scaunul de primar al oraşului Slănic Moldova, Andrei Şerban fiind câştigătorul alegerilor. „Nu cred că are legătură cu lupta pentru primărie, dar consider că acum Gheorghe Dascălu şi-a arătat adevăratele planuri pentru comunitate. Proprietarul care a închis zona trebuie să plătească despăgubiri agenţilor economici, ei cerând daune morale. Eu mă voi consulta cu juriştii Primăriei pentru a vedea care sunt următoarele demersuri”, a mai spus Andrei Şerban. Nu e prima dată când izvoarele minerale din Slănic Moldova sunt închise. Un incident similar a mai avut loc în 2003. Decizia de a închide izvoarele a aparţinut atunci societăţii Perla Moldovei, care obţinuse de la Agenţia Naţională a Resurselor Minerale licenţa de exploatare şi care voia să refacă instalaţiile şi să modernizeze izvoarele.
Citeşte şi: Cât de profitabile sunt parcările cu plată
Ionuţ ŞERBAN
Staţiunea Slănic Moldova este renumită pentru cele 20 de izvoare de ape carbonatate, bicarbonatate, uşor sulfuroase, clorate, sodice, hipertonice, hipotonice şi oligominerale. Izvoarele au fost descoperite la începutul anilor 1800, iar în 1852 s-au făcut primele teste chimice, 25 de ani mai târziu apărând primele instalaţii balneare. De-a lungul timpului, calităţile apelor minerale descoperite aici au fost confirmate prin medaliile obţinute la expoziţiile internaţionale de la Paris, Viena şi Frankfurt.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau