Sute de oameni şi-au luat rămas bun ieri de la Diana: „De ce, Doamne?”
Dimensiune font:
Durere, neputinţă şi furie sunt sentimentele care şi-au făcut loc în sufletul fiecăruia dintre prietenii, colegii, cunoscuţii şi, mai ales, membrii familiei Dianei G., tânăra de doar 16 ani ucisă sâmbătă, în Parcul Copou. Îmbrăcată în rochie de mireasă, Diana a fost condusă ieri pe ultimul drum, în timp ce sute de oameni îşi luau rămas-bun de la copila omorâtă de fostul iubit.
Sute de persoane au condus-o ieri la cimitirul din Horpaz pe Diana G., eleva de 16 ani care a fost ucisă sâmbătă în Parcul Copou de prietenul ei, Eduard P., din cauza geloziei. Cu toţii aveau lacrimi în ochi, durere în suflet şi o singură întrebare ce va stărui mult timp - De ce ea?
Alături de familia fetei au fost colegii Dianei, profesorii, cei care au cunoscut-o, dar şi multe persoane care au fost marcate de sfârşitul tragic al tinerei. Suferinţa familiei - a mamei Dianei, a surorii de doar 12 ani, a tatălui care încerca să-şi păstreze puterea pentru a fi sprijinul de care soţia sa şi fetiţa au atât de mare nevoie - nu poate fi exprimată în cuvinte. „Eu am două fete! De ce, Doamne? Unde pleci acum?”, striga cu disperare şi fără încetare mama Dianei, cuvinte ce parcă erau un răsunet al fiecărui suflet prezent.
EXCLUSIV FOTO / VIDEO: Detalii şocante din trecutul ucigaşului din Copou
Preotul care a ţinut slujba funerară o cunoştea de Diana încă de când era copil. „Diana a fost un copil cuminte şi curat. Pe familia băiatului nu o cunosc foarte bine, iar pe cei doi copii mai puţin, pentru că nu au venit la mine. O minte zăpăcită, asta pot să spun despre cum a acţionat băiatul. Unii oameni aleg răul, care loveşte acolo unde e mai multă curăţenie”, a spus preotul Adrian Amaziliţei.
Un altar în locul de bancă al Dianei...
Elevii de la Liceul Teoretic „D. Cantemir”, şcoala în care Diana G. învăţa, trăiesc drama pierderii premature a unei persoane dragi ori pe care au întâlnit-o măcar pentru o clipă pe holurile instituţiei. Deşi luni, 2 martie, conducerea şcolii a încercat să minimalizeze suferinţa elevilor prin amânarea depunerii de flori în sala în care învăţa Diana, având în vedere că avea loc simularea la Bacalaureat, aceştia erau cu lacrimi în ochi. „Plângeau toţi şi parcă le citeam în ochi întrebările şi nevoia ca eu să le spun că totul este bine, că se pot simţi în siguranţă... Luni, fiind prima probă a simulării examenului de Bacalaureat, am încercat să nu îi bulversăm mai tare pe elevii noştri. Astfel, am amânat pentru astăzi (ieri, 3 martie – n.r.) amenajarea unui spaţiu pentru Diana unde pot fi puse flori, lumânări...”, a spus Anca Dimitriu, directorul instituţiei de învăţământ.
Locul Dianei din bancă a fost luat de flori, lumânări şi fotografia fetei de doar 16 ani, descrisă ca o tânără sociabilă şi care se implica activ în viaţa clasei. „Diana este... era, vreau să spun, colega mea. Nu pot să mă obişnuiesc cu ideea că ea nu mai este. Nu pot... Nu e corect!”, sunt singurele cuvinte pe care le-a putut rosti una dintre prietenele fetei. Flori au fost aduse nu doar de colegii de clasă, iar din majoritatea sălilor răzbăteau lacrimi şi tristeţe. Andreea IGNEA
* * *
„O cunoşteam de când era în faşă... era un copil minunat, cuminte, frumos, întotdeauna zâmbitoare! Sunt aici, am văzut-o în sicriu, dar încă nu-mi vine să cred că nu mai trăieşte” - S.B., o persoană apropiată familiei fetei.
EXCLUSIV Cine opreşte dramele tot mai frecvente din şcoli?
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau