Târgul pofticioşilor şi-a deschis porţile la Golia FOTO
Dimensiune font:
Târgul de dulceţuri de la Mănăstirea Golia şi-a deschis porţile în cursul zilei de ieri, 10 octombrie.
Precum cămările bunicii, acest târg îmbie, dacă nu la cumpărături de produse biologice, măcar la o desfătare a simţurilor. Aflat la a 4-a ediţie, târgul cu produse de toamnă, intitulat „Sărbătoarea dulceţii la Golia”, ce va fi deschis până pe 14 octombrie, de hramul Sfintei Parascheva, va întâmpina ieşenii, dar şi pelerinii veniţi în aceste zile la Iaşi, cu o gamă variată de produse aflate la mare căutate, printre care dulceţuri de afine, de fragi, mure, cireşe negre sau fructe de pădure, şerbeturi de trandafiri, fragi, cătină, cacao sau zmeură, hamsii marinate, dar şi preparate din carne şi brânză.
„Liteniţa este un produs pe care îl promovăm cu mare drag, pentru că este un înlocuitor al ketchup-ului. Această liteniţă este din sos de roşii, gogoşari, ardei iute, vin alb, busuioc sau cimbru. Faimoasa dulceaţă de ardei iute merge foarte bine în aperitive, desăvârşeşte şi rafinează un gust al unui aperitiv bine făcut. Această dulceaţă merge foarte bine la brânzeturi, paste, peşte sau ficat mai exotic. Sunt o culegătoare de reţete din toată ţara şi de-a lungul anilor am tot testat această conservare fără conservanţi, deoarece nu pun în aceste produse nici măcar banala aspirină cu ajutorul căreia mai păcăleşte produsele”, a declarat Gica Neamţu din Bârnova, responsabil de brandul „Pofta focului”.
Preţurile acestor produse variază între 10 şi 20 de lei. Un loc aparte îl ocupă meşteşugarii populari, care au o gamă variată de produse din lemn, pănuşi, ouă încondeiate sau picturi naive. Nelu PĂUNESCU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau