Târgurile, salvarea micilor producători
Dimensiune font:
Pentru micii producători, toamna este cel mai aglomerat anotimp, dar şi cel mai bun pentru a-şi valorifica producţia de peste an
De ceva vreme, foarte mulţi sunt prezenţi la toate târgurile de produse tradiţionale, evenimente unde reuşesc să îşi găsească uşor clienţi, dar şi să vândă cantităţi importante, anunţă agrointel.ro. Stoica Stan este un mic producător de produse tradiţionale din comuna Moldova Suliţa. Pentru el, târgurile de toamnă înseamnă vânzări-record. Într-un an participă la zeci de astfel de evenimente, de care se declară foarte mulţumit. „Merg la cât mai multe târguri pot. Aici vânzările merg cel mai bine şi aici se găsesc oamenii care să aprecieze produsele tradiţionale, produse după reţete vechi, fără aditivi sau conservanţi”, a spus declarat pentru Agrointeligenţa producătorul din comuna Moldova-Suliţa.
Suceveanul atrage întotdeauna clientela cu produse de calitate, dintre care unele doar la el le găseşti în tot târgul. Produce sirop de nuci verzi, de vişine, dar şi sirop de păpădie, pe care îl laudă că este un bun detoxifiant şi ajută digestia. „Un litru de sirop îl vând cu 15 lei, un preţ bun, zic eu. Se munceşte mult la producţie, mai ales că sticlele sunt fierte cu tot cu siropul din ele”, dezvăluie Stoica Stan unul dintre secretele bunătăţilor sale.
Andrei CĂLĂTORU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau