UNPR s-a opus creării a 600 de noi locuri de muncă la Bacău
Dimensiune font:
Consilierii locali ai UNPR Bacău s-au împotrivit unui proiect care vizează înfiinţarea unui punct de lucru în IT * după multe contestări proiectul de hotărâre a fost votat
Consilierii locali băcăuani UNPR, în frunte cu Ghiorghe Huluţă, au protestat vehement vizavi de proiectul prin care se facilitează crearea a nu mai puţin de 600 de locuri de muncă noi în Bacău, destinate în special tinerilor. Investitorul, o firmă privată cu capital integral britanic activă în domeniul serviciilor IT (SCC), care deţine deja un punct de lucru în cadrul Centrul de Afaceri şi Expoziţii (CAEX), unde lucrează aproximativ 400 de băcăuani, a solicitat un nou corp de clădire pentru extinderea activităţii şi implicit crearea a nu mai puţin de 600 de locuri de muncă noi. CAEX se află în proprietatea Primăriei şi este administrat de societatea comercială SC Centrul de Afaceri şi Expoziţional Bacău SA, investiţiile putând fi realizate doar de către proprietar.
Motivele împotrivirii
Pentru construirea unui nou corp de clădire, Primăria este cea care trebuie să suporte financiar investiţia. La nivel de documentaţie primul pas îl constituie realizarea unui studiu de fezabilitate aferent construirii noului corp de clădire la CAEX. Acest studiu trebuie aprobat de CL, motiv pentru care în mapa aleşilor locali a fost introdus proiectul privind aprobarea studiului de fezabilitate aferent. Banii necesari, aproximativ 70.000 lei, au fost asiguraţi din cei 10.684.000 de lei alocaţi de către Guvernul României. Membrii UNPR au fost împotrivă susţinând că prioritatea municipiului o constituie decontarea analizelor medicale cadrelor didactice. Târguindu-se pe banii alocaţi de Guvern şi făcând uz de remarci populiste precum „contribuabilii băcăuani trebuie din nou să plătească”, aleşii locali UNPR au propus un amendament prin care contribuabilii băcăuani să rămână în continuare fără locuri de muncă. „Nu cred că la Centrul de Afaceri ar trebui să alocăm bani, 700 de milioane pentru acest studiu de fezabilitate. Municipiul are alte priorităţi. Pe data de 22 februarie, anul acesta, am cerut pentru învăţământ să se facă o rectificare privind plata analizelor medicale pentru cadrele didactice. Un alt punct pe care l-am ridicat, şi sunt informat că nici acum nu se plăteşte, naveta pentru profesorii care activează în municipiul nostru. Eu aş propune să scoatem din această rectificare capitolul legat de Centrul de Afarceri şi să-l împingem pentru bugetul pentru anul viitor şi să rectificăm bugetul cu sumele necesare pentru analizele medicale pentru profesori şi să achităm naveta profesorilor”, a ridicat problema Ghiorghe Huluţă, consilier UNPR.
Războiul uneperiştilor
Priorităţile celor din UNPR sunt simple sloganuri de campanie, ţinând cont de faptul că legea precede ca finanţarea navetei şi a analizelor medicale să se facă din fondurile unităţilor de învăţământ, conform executivului Primăriei. „Suma prevăzută pentru Centrul de Afaceri este o sumă prevăzută pentru investiţii, nu pentru utilităţi. Prin studiul respectiv ne propunem să ridicăm un nou corp de clădire, pe care să îl punem la dispoziţia investitorilor, avem o propunere făcută de investitor pentru încă 600 de locuri de muncă în Bacău. Atunci ni s-a părut extrem de important să încercăm să facem locuri de muncă. În ceea ce priveşte analizele medicale şi naveta, acestea se finanţează din finanţarea complementară şi, din câte ştiu eu, doar în cazul în care conducerea şcolilor face referatele, aşa cum spune legea”, a precizat viceprimarul Radu Ababei. Fără acest argument Huluţă a apelat la un altul, dovedind că nu cunoaşte nici legea, nici metodologia, nici mecanismul de funcţionare a instituţiilor din România. „Cred că ar trebui Centrul de Afaceri să se dezvolte din veniturile proprii şi nu, de fiecare dată, noi să dezvoltăm din banii contribuabililor toate societăţile pe care le aveţi pe lângă consiliul local. Nu mi se pare normal să faceţi această investiţie acum când sunt atâtea priorităţi, cel puţin până la începutul anului”, a continuat Ghiorghe Huluţă.
În ajutorul său a venit şi colegul de partid, Daniel Dragoş Ştefan, care a insistat că societatea privată ar trebui să susţină o investiţie pe proprietatea publică a Primăriei. La finalul spectacolului marca UNPR, proiectul de hotărâre a fost votat.
Citeşte şi: Peste 4.000 de concedieri în octombrie la Bacău
Sonia PAVELESCU
Ghiorghe Huluţă a protestat vehement împotriva locurilor de muncă la birou: „Lăsaţi-o cu locurile de muncă la birou!”
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau