Veşti dintre dărâmăturile Nepalului
Dimensiune font:
Ionuţ Ursu, românul plecat să-i ajute ca paramedic pe sinistraţi, se pregăteşte de revenirea în ţară * ca să poată ajunge în Nepal el şi-a vândut telefonul, tableta şi laptopul * tânărul lucrează ca voluntar la spitalul Manmohan Memorial din Kathmandu * e greu, dar nu se dă bătut şi singura lui dorinţă este să-i ajute pe oameni
De mai bine de o lună, Nepalul este unul dintre punctele fierbinţi ale lumii. Cutremurele repetate, soldate cu mii de victime şi distrugeri imense, au lăsat în urmă munţi de moloz şi râuri de lacrimi.
În ajutorul victimelor a venit şi un tânăr din Piatra Neamţ, voluntar la crucea Roşie Bucureşti, Ionuţ Ursu, masterand la Facultatea de Geografie din Capitală. El a plecat în Nepal pe 7 mai, din dorinţa de a oferi sinistraţilor ajutor medical. „Activitatea mea de voluntariat continuă Atunci când pot fi de ajutor mă simt împlinit”, a spus Ionuţ. Ca să poată pleca în călătoria de la capătul pământului a avut nevoie de 7.000 de lei, pe care i-a procurat de pe urma vânzării unor lucruri (un telefon, tabelat şi un laptop), dar şi dintr-o sponsorizare oferită de un om de afaceri din Braşov. În Nepal a lucrat la Manmohan Memorial Hospital (Thamel) din Kathmandu. „Am reuşit cu uşurinţă să mă integrez în echipa de medici chirurgi, fiind apreciat pentru profesionalismul pe asistenţă medicală. Programul este destul de încărcat, însă în scurtele pauze şi după final de intervenţie îmi iau un timp în care mă gândesc la acasă, la prietenii mei dragi, care aşteaptă în fiecare zi un semn că sunt bine. Toţi acei ani de voluntariat petrecuţi la Ambulanţă (la Bucureşti – n.r.) m-au ajutat acum să acţionez profesionist în cazurile pe care le-am întâlnit în Dhading, Kathmandu”, a scris Ionuţ pe contul său de Facebook.
Citeşte şi: Luptă pentru cardul de sănătate
Mesaje de la capătul pământului
În Nepal viaţa este foarte grea, frământările pământului lăsând în urmă probleme imense. Este greu de spus ce se va întâmpla cu oamenii care au rămas pe drumuri, cu sufletul doar singură avere. „Viaţa este destul de grea și dureroasa pentru aceşti oameni nevinovaţi. Este foarte greu şi pentru mine pentru că în fiecare zi întâmpin noi provocări nemaiîntâlnite în viaţa mea. Mulţumesc bunului Dumnezeu pentru putere pe care mi-o dă”, a continuat Ionuţ povestea din Nepal. Oamenii se tem să nu mai vină şi alte replici ale cutremurului devastator. Mai spun că le este foarte greu cu dormitul pe timp de noapte, dar nu au ce face. „Eu mă simt împlinit că am reuşit să ajung aici, pentru a acorda o mână de ajutor sinistraţilor. În rest am tot ce îmi trebuie, dar este mai greu cu mâncarea. Au alte gusturi şi alte reţete culinare faţă de noi”, a completat tânărul. El se pregăteşte să-şi încheie misiunea, activitatea sa încheindu-se săptămâna viitoare. „Cuvintele îmi sunt sărace pentru a descrie starea mea interioară, dar voi păstra tot timpul în buzunarul inimii toate experienţele de aici, fiecare om pe care l-am întâlnit, fiecare secundă pe care am dăruit-o pe acest tărâm”, a fost mesajul tânărului lăsat pe Facebook.
Emilia SAVIN
„Sunt oameni cărora le sunt profund recunoscător pentru sprijinul acordat de a ajunge până în Nepal, de a mă alătura echipelor medicale cu care am colaborat, atât cât m-am priceput, cu toată cunoaşterea aprofundată în toți acești ani de voluntariat în cadrul Societăţii de Salvare Bucureşti. Gândul meu se îndreaptă și către Cold Feet Foundation Nepal, Gopi şi Ranju, care m-au luat sub aripa lor în casa lor pentru încă două săptămâni, cei care au girat încrederea în acţiunea mea de voluntariat în spitalul din Kathmandu” – Ionuţ Ursu
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau