Bilanţul oficial al Penicilinei Iaşi degajă un optimism exagerat!
Dimensiune font:
Echipa feminină de volei Penicilina Iaşi va susţine primul meci oficial din acest an pe 23 ianuarie, dată la care se va relua campionatul Diviziei A1 cu prima etapă a returului. Plecată la drum cu un obiectiv mult prea optimist, clasarea pe locurile 5-6, formaţia ieşeană, întărită cu experimentatul antrenor Dan Gavril şi cu patru jucătoare din străinătate, mai mult a dezamăgit în turul încheiat pe locul 9 din douăsprezece formaţii participante. A acumulat doar 11 puncte, toate fiind obţinute pe propriul teren - câte trei cu cele trei formaţii clasate mai jos de Penicilina şi două cu CSM Lugoj -, însă bilanţul preşedintelui Vasile Stângă, expus într-un comunicat de presă, pare mai degrabă valabil pentru o formaţie ce bate la uşa cupelor europene şi nu una aflată suficient de departe de obiectivul propus.
„Pentru a fi liniştiţi în ceea ce priveşte îndeplinirea obiectivului la finalul întrecerii, ar fi fost bine dacă ne situam acum între locurile 5-8. Formaţia noastră a acumulat 11 puncte, ceea ce reprezintă un plus faţă de turul ediţiei anterioare. Apreciez că pentru a obţine ceea ce ne dorim va fi necesar să mai câştigăm 14 puncte în retur. Ce ne propunem este realizabil, argumentul fiind exprimarea echipei la un nivel mult mai ridicat în ultimele jocuri din tur, faţă de ultimii patru ani. Cu 25 de puncte la sfârşitul sezonului regulat ne-am putea situa între locurile 5-8”, a precizat preşedintele Penicilinei, explicând cumva şi prestaţia echipei din tur: „După cum ştiţi, înaintea acestui campionat, la conducerea tehnică am adus un nou antrenor, prof. Dan Gavril, şi s-au făcut mai multe transferuri de jucătoare, după ce retrogradasem la sfârşitul ediţiei precedente şi am revenit în prima divizie prin retragerea ştiinţei Miroslava. Cristina Lungu a renunţat la activitatea competiţională, iar Ana Maria Berdilă a plecat la Blaj. Am dorit să creştem valoarea lotului şi am apelat la jucătoare străine din Bulgaria, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova. Au venit şi câteva voleibaliste de la ştiinţa Miroslava, echipă care se desfiinţase. Reconstrucţia unei formaţii reprezintă un demers dificil. Cu toată priceperea antrenorului Dan Gavril, a fost greu să armonizezi relaţiile de joc şi să creezi omogenitate între 3-4 jucătoare noi cu 3-4 din lotul vechi, într-un timp scurt. După părerea mea, abia în ultimele două-trei etape, Penicilina a consacrat un sextet”.
Stângă consideră că jucătoarele transferate din străinătate s-au integrat foarte bine la Penicilina, exprimându-şi nemulţumirea că nu poate semna cu ele angajamente pe mai mult de un an. „La condiţiile pe care clubul le oferă, nu numai lor, ci tuturor sportivelor din lot, eu zic că voleibalistele străine s-au integrat foarte bine. S-au dezvoltat relaţii bune de comunicare între sportive, ceea ce a dus şi la creşterea coeziunii în timpul partidelor. Suntem optimişti pentru următoarea perioadă, chiar dacă Federaţia Română de Volei legitimează jucătoarele străine doar pe un an. După terminarea campionatului, la sfârşitul lunii aprilie, activitatea competiţională lipseşte şi atunci fiecare sportivă începe să prospecteze piaţa, poate spre ceva mai bun, iar clubul trebuie, şi el, să-şi prefigureze viitorul. Aduci alte jucătoare pe care, la volei, le poţi cunoaşte mai mult după palmares şi biografie, sau din recomandări verbale, şi mai puţin din meciuri văzute sau filmate. Am prefera voleibaliste din ţară, dar oferta nu mai este una bogată pentru ceea ce ne dorim să realizăm. Am organizat la Penicilina câteva grupe de minivolei şi speranţe de care se ocupă Tatiana Popa. Selecţia este bună, dar procesul de formare este lung şi trebuie răbdare, pasiune şi muncă din partea tuturor celor care participă la acest proces de instruire sportivă şi de educaţie în acelaşi timp”, a mai menţionat Vasile Stângă, preşedintele unei grupări ale cărei rezultate sunt totuşi departe de condiţiile de care beneficiază. D.GAŞPAR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau