CSMS Iaşi a arătat puţine semne de revenire
Dimensiune font:
Prim-divizionara de fotbal condusă de Ionuţ Chirilă a început destul de bine meciul cu ASA Tg.Mureş (scor 2-2), din etapa a VII-a a Ligii I, şi l-a încheiat cam în aceeaşi notă. Inovaţia avansării lui Wesley ca vârf de atac nu a dat roadele aşteptate nici măcar după al doilea joc, brazilianul neaducând un plus pe faza ofensivă chiar şi în condiţiile urcării lui Creţu.
Nici măcar al doilea joc susţinut de ieşeni sub comanda lui Chirilă, după eşecul cu 0-2 de pe terenul Universităţii Cluj, nu a arătat aşteptatele semne de revenire ale CSMS. În schimb, au venit noi promisiuni că formaţia din Copou va deveni în primăvară (cine din Liga I poate avea răbdare până atunci?) una redutabilă şi că până şi candidatele la titlu vor avea probleme în compania grupării din Copou.
În absenţa fotbaliştilor sosiţi săptămâna trecută, dintre care doar Dima a debutat cu ASA, în repriza secundă, în banda dreaptă, Ionuţ Chirilă a făcut unele permutări surprinzătoare de la mijlocul terenului în sus. Şi nici măcar folosirea ca mijlocaş central ofensiv a lui Creţu nu se justifică decât prin prisma faptului că în jumătatea de teren adversă greşelile internaţionalului de tineret nu pot avea repercusiuni la fel de grave aşa cum se întâmpla cu ieşeanul pe post de închizător. Avansarea lui Wesley ca vârf împins nu a adus, deci, rezultatele dorite de noul antrenor, nu acolo fiind locul brazilianului, ci mai degrabă trebuie folosit în acea zonă Dobre ori aşteptată recuperarea deficitului de pregătire fizică a nigerianului Akinsola.
Dar cu toate acestea oficialii din Copou susţin că CSMS putea conduce după prima jumătate de oră cu scorul de 3-0 (dincolo de autogolul lui Bejan, Novac şi Wesley au avut şi ei şansa de a marca). S-a trecut însă mult prea uşor peste erorile de la goluri ale stoperului Mihalache, despre evoluţia foarte slabă a lui Bosoi, despre aportul redus în jumătatea adversă a lui Ciucur şi Novac, despre apatia lui Cr.Munteanu şi Olah, în timp ce italianului Caparco nu i se pot reproşa golurile încasate. Însă au fost de-a dreptul surprinzătoare rămânerea pe bancă a mijlocaşului stânga maghiar Bole (s-a vorbit prea frumos despre el ca să nu fi debutat la primul meci după recuperarea medicală), care şi-a amânat astfel debutul în tricoul CSMS, ca şi pe cea a lui Călugăru, ori neincluderea nici măcar în lotul de 18 a stoperului Plămadă, fiind preferaţi jucători ca Bosoi şi Vişa, care vor părăsi mai mult ca sigur Copoul în iarnă.
Posibilii adversari din Cupa României
Astăzi se trag la sorţi meciurile din şaisprezecimile de finală ale Cupei României, echipele fiind împărţite în trei urne valorice. În prima au fost repartizate Steaua, Astra Giurgiu, Petrolul, Dinamo, CFR Cluj şi Pandurii, din a II-a fac parte CSMS Iaşi, FC Botoşani, Ceahlăul Piatra Neamţ, Oţelul, „U” Cluj, Viitorul Constanţa, Gaz Metan Mediaş, Concordia Chiajna, FC Braşov, CS „U” Craiova, Rapid şi ASA Tg.Mureş, în timp ce formaţiile din ligile inferioare au ajuns a III-a urmă (SC Bacău, Şoimii Pâncota, FC Caransebeş, CSM Rm.Vâlcea, CS Mioveni, Fortuna Poiana Câmpina, ACS Berceni, CF Brăila, Rapid CFR Suceava, FC Bihor, Săgeata Năvodari, Viitorul Axintele, Chindia Târgovişte şi Unirea Jucu).
La tragerea la sorţi, cele şase echipe din prima urnă vor fi împerecheate cu formaţii din a III-a. Apoi, cele opt rămase din ultima urnă vor fi extrase împreună cu tot atâtea grupări din a II-a, iar la final ultimele patru echipe vor evolua între ele. Jocurile din şaisprezecimi se vor disputa într-o singură manşă, pe terenul formaţiei de categorie inferioară sau mai slab clasată în sezonul trecut.
I.TÂRNOVEANU
Formaţia din Copou face parte din urna a II-a valorică la tragerea la sorţi de astăzi a şaisprezecimilor de finală ale Cupei României, unde poate întâlni în cel mai rău caz un adversar tot cu obiectivul menţinerii în elită, deşi ar putea nimeri foarte bine şi cu o echipă de divizie inferioară.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau