CSMS Iaşi este mai slabă chiar şi decât era în Liga a II-a!
Dimensiune font:
La o comparaţie între formula pe care s-a bazat în primăvară, când a luptat pentru revenirea pe prima scenă, şi cea de acum, se poate ajunge uşor la concluzia că şefii grupării fotbalistice din Copou s-ar fi dovedit mult mai inspiraţi chiar şi dacă nu ar fi făcut nicio achiziţie în vară, păstrând lotul cu care a promovat Marius Lăcătuş.
Analiza cauzelor care au adus echipa ieşeană în situaţia de a fi deja prima retrogradată după numai 11 etape ale Ligii I scoate la iveală adevăruri greu de crezut în primă fază. Însă, la o simplă rememorare a celor petrecute la CSMS în ultimele luni se poate constata că formaţia cu care ieşenii s-au întors astă vară în elită era sigur mai valoroasă decât cea de care dispune acum Nicolo Napoli.
În formula cu care formaţia din Copou a promovat la sfârşitul stagiunii precedente s-au regăsit jucători precum Radovic, Plămadă, Bosoi, Herghelegiu, L.Mihai şi Pălimaru, care acum nu mai joacă ori o fac sporadic. La primul şi la ultimul s-a renunţat din motive pe care responsabilii clubului le ţin încă secrete, Herghelegiu a plecat la noua sa formaţie, „U” Craiova, L.Mihai acuză probleme medicale încă din etapa a III-a a actualei ediţii, iar Plămadă şi Bosoi nu prea mai prezintă interes pentru actualii antrenorii ai CSMS. Iar dacă aceste nume nu sunt încă argumente suficient de ajuns pentru a evidenţia termenii de comparaţie dintre formulele de bază din primăvară şi de acum, mai trebuie spus că echipa cu care s-a promovat în vară ajunsese şi la un nivel de omogenitate care oferea speranţe în vederea prezenţei în Liga I.
Renunţarea la Radovic şi Pălimaru, o mare eroare
Făcând o comparaţie între cei şase plecaţi şi înlocuitorii lor de acum se poate constata că actualii fotbalişti ai CSMS dezamăgesc crunt. Cum cele mai grave probleme din jocul ieşenilor sunt în defensivă, nu putem să nu spunem că Plămadă, spre exemplu, dădea multă siguranţă, în timp ce Munteanu gafează decisiv aproape meci de meci, ultimele erori ale jucătorului venit de la Săgeata Năvodari fiind la ambele goluri cu FC Botoşani (scor 2-2). Apoi, în banda stângă, Ţigănaşu a conlucrat foarte bine cu Herghelegiu, pe postul mijlocaşului fiind folosiţi fără succes în actualul sezon L.Mihai, Ciucur, Bole şi Coşereanu, deşi ultimul pare să ofere un randament mai bun în zonă centrală. Dacă accidentarea gravă a lui L.Mihai ţine de seria ghinioanelor (dacă ar fi fost valid, oare nu s-ar fi călcat pe picioare acum cu Wesley?), s-a greşit când s-a renunţat la Pălimaru, un atacant de gabarit care îşi crease destule ocazii până la venirea ca antrenor a lui Ionuţ Chirilă, moment în care s-a şi despărţit de CSMS, mergând la Gloria Buzău, unde în partida de debut a marcat trei dintre cele patru reuşite ale divizionarei secunde. Or acum cel mai împins jucător din Copou este Dobre, care nu se poate compara din multe puncte de vedere cu fotbalistul originar din Iaşi, primul fiind folosit în Liga a II-a mai mult datorită faptului că nu împlinise 21 de ani, iar formaţiile din liga secundă au obligaţia să aibă permanent pe teren măcar doi sportivi sub această vârstă. Doar pentru Bosoi saltul la primul eşalon s-a dovedit dintr-o dată mult prea important, în timp ce ieşenii nu au mai găsit un fundaş dreapta care să-şi acopere atât de bine flancul aşa cum o făcuse sârbul Radovic.
Dacă în cazul unora dintre cei şase jucători ce au evoluat constant bine în Liga a II-a mai există cât de cât circumstanţe atenuante, la Radovic şi la Pălimaru nu trebuia renunţat sub nicio formă, plecările celor doi dovedindu-se pierderi importante pentru CSMS. I.TÂRNOVEANU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau