Microsoft a anunţat primul său laptop premium: Surface Book
Dimensiune font:
Surpriza evenimentului Microsoft de marţi a fost cu siguranţă noul laptop Surface Book, răspunsul companiei la seria MacBook Pro de la Apple * acesta nu numai că vine cu o listă de specificaţii impresionante, ci şi cu un design inovator, care probabil că va influenţa direcţia în care piaţa de PC-uri portabile se va îndrepta în viitor * desigur, preţul său este pe măsură, însă probabil că nu va fi considerat un minus de către cei care sunt în publicul-ţintă vizat: profesioniştii
Microsoft Surface Book pare să fie o evoluţie naturală a seriei de tablete Surface Pro, împrumutând de la acestea multe elemente de design şi construcţie. Atracţia principală este display-ul cu PixelSense cu raport de aspect 3:2 şi diagonală de 13,5 inch cu rezoluţie 3000x2000. Acesta păstrează densitatea pixelilor de pe Surface Pro de 267 ppi (pixels-per-inch), afişând nu mai puţin de 6.000.000 de pixeli pe întreaga suprafaţă. Acesta este protejat de o suprafaţă de sticlă Gorilla de 0,4 mm şi integrează un senzor tactil pe toată suprafaţa, care poate fi de asemenea utilizat alături de un stylus (inclus în pachet). Panoul este calibrat la standardele sRGB, fiind potrivit pentru cei care prelucrează fotografii şi clipuri video.
Noul laptop Microsoft va veni în trei configuraţii identice la exterior şi puţin diferite la exterior. Vor exista opţiuni de procesor din gama Intel Core i5 şi i7 din generaţia a şasea (Skylake), opţiuni de 8 sau 16 GB memorie RAM, GPU NVIDIA dedicat opţional şi unităţi de stocare SSD de la 128 la 1 TB. Întrucât display-ul poate fi deconectat de baza care integrează tastatura şi cipul grafic, cât şi o parte dintre conectori, acesta este cel mai puternic laptop 2 în 1 de până acum. Ambele componente ale lui Surface Book integrează acumulatori, însumând în total 12 ore de utilizare, conform testelor interne Microsoft.
Unitatea principală, tableta, cântăreşte 726 grame în toate variantele şi integrează trei senzori foto/video. Pe partea din spate a fost plasată o cameră de 8 megapixeli, iar pe partea din faţă există o cameră de 5 megapixeli, alăturată unui senzor Windows Hello, dedicat autentificării biometrice. Atunci când tastatura este conectată, întregul laptop cântăreşte doar 1,5 kg. Baza integrează şi două port-uri USB 3.0, un cititor de card-uri SD şi un trackpad Microsoft Precision acoperit cu sticlă. Tastatura este retro-iluminată, iar butoanele au o cursă de 1,4 mm.
Balamaua tastaturii, intitulată „Dynamic Fulcrum Hinge”, foloseşte o tehnologie proprietară, care se poate îndoi în ambele direcţii. Aceasta include cabluri care îşi pot schimba forma şi dimensiunea, acestea revenind la forma iniţială atunci când tableta este deconectată. Acest lucru implică un mecanism puternic şi rezistent, care este acţionat de un buton dedicat. Atunci când laptopul este închis, în jurul balamalei se crează un spaţiu care conferă un design aparte acestui computer, diferit faţă de ceea ce se găseşte în acest moment pe piaţă.
Desigur, toate acestea vin cu un preţ ridicat, probabil mai mare decât ne-am aştepta de la Microsoft. Varianta de bază, cu procesor i5, 8 GB RAM şi fără GPU dedicat intră pe piaţă începând cu preţul de 1500 de dolari, cea cu i5 şi placă video NVIDIA de la 1900 de dolari, iar modelul de top, echipat cu procesor i7 de la 2100 de dolari. Livrarea de laptop-uri Surface Book va începe pe 26 octombrie în Statele Unite ale Americii.
Cea mai subţire tabletă Surface
Microsoft a anunţat şi noua gamă de tablete convertibile Surface Pro 4, oferind ecran de 12,3 inch cu rezoluţie înaltă şi hardware cu 30% mai rapid decât seria anterioară.
Descrisă drept cea mai subţire tabletă Surface de până acum, Surface Pro 4 dispune de un ecran cu 60% mai mulţi pixeli decât modelul anterior, protejat sub un strat de sticlă care aduce imaginea la doar 0,4 mm sub nivelul degetelor, oferind unghiuri ample de vizibilitate şi claritate superioară a imaginilor redate folosind densitate 267ppi.
La interior găsim o configuraţie cu procesor Intel, 16 GB memorie RAM şi 1 TB spaţiu de stocare. Totuşi, oficialii companiei nu precizează dacă aceasta este configuraţia standard a tabletei, sau o variantă pentru upgrade.
Pachetul standard include accesoriul Type Cover, prevăzut cu tastatură chiclet şi trackpad a cărui suprafaţă este cu 40% mai mare decât la modelul anterior. Avem parte şi de un stylus reproiectat, capabil să funcţioneze până la 1 an fără a necesita încărcarea bateriei. Prevăzut cu sistem de prindere magnetic, acesta se fixează de marginea ecranului pentru transport.
Disponibile deja la precomandă, tabletele Microsoft Surface Pro 4 pot fi obţinute la preţuri începând cu 899 dolari.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau