Sectorul 1 - Bucureşti
Dimensiune font:
În călătoria dumneavoastră vă invităm să vă îndreptaţi spre Capitală - „Micul Paris”, cum i se spunea Bucureştiului de altădată. Trebuie să descoperiţi viaţa dinamică a acestei metropole fascinante, care se lasă continuu descoperită.
Sectorul 1 este una dintre cele mai importante şi dinamice zone ale Bucureştiului, atât din punct de vedere turistic, cât şi economic şi cultural. Aici se regăsesc numeroase obiective turistice, parcuri pe care nu trebuie să le rataţi, fie că aţi ajuns în interes de afaceri sau în vizită. Sectorul 1 îşi are începuturile în anul 1926, când a fost adoptată Legea de Organizare a Municipiului Bucureşti şi astfel a fost împărţit în patru sectoare: Galben, Negru, Albastru şi Verde. În anul 1936, primăria Sectorului 1 a fost prima care şi-a terminat clădirea proprie. Edificiul a fost realizat în stil neoromânesc şi cuprindea 50 de birouri, o sală din marmură pentru consiliu şi festivităţi, şi un turn, ce avea o înălţime de 57 de metri.
În anul 1944, Bucureştiul a rămas doar cu trei sectoare: Sectorul 1 – Galben, Sectorul 2 – Negru, Sectorul 3 – Albastru. În anul 1950, Marea Adunare Naţională a Republicii Populare România a hotărât să facă o nouă împărţire teritorial-administrativă, în regiuni, raioane, oraşe şi comune. Astfel Sectorul 1 corespundea raioanelor „Iosif Vissarionovici Stalin” şi „Griviţa Roşie”. În anul 1968, după reforma administrativă, cele opt raioane au devenit sectoare, iar în anul 1979, dintre acestea au mai rămas şase, păstrându-se şi azi.
Pe lângă amestecul arhitectural, în Sectorul 1 se regăseşte şi unul dintre cele mai mari parcuri ale capitalei, un loc perfect pentru relaxare, cu toate că se află în mijlocul agitaţiei caracteristice acestui oraş. Parcul Cişmigiu este cea mai veche grădină publică din Bucureşti şi are o istorie interesantă. Numele acestuia vine de la Marele Cişmigiu - un individ care avea această funcţie. Istoria parcului începe în anul 1780, când Alexandru Ipsilanti, domnul Ţării Româneşti, s-a gândit că ar fi bine ca atunci când se plimbă şi devine însetat să poată bea apă. Astfel, i-a poruncit Marelui Cişmigiu să facă două cişmele în zonă. Au mai trecut ani până când locul a fost amenajat ca parc, iar apoi generalul Kiseleff a dat dispoziţii pentru ca locul să fie transformat în grădina publică de astăzi, care are 16 hectare.
Un alt punct de reper pentru Sectorul 1 este şi Calea Dorobanţi, care reprezintă cel mai bine un oraş al extremelor precum Bucureşti. Una dintre cele mai vechi artere de circulaţie din capitală, încă de la început a fost constituită ca o zonă exclusivistă. În anul 1878, după Războiul de Independenţă, ca un omagiu adus trupelor de dorobanţi ce au luptat la Vidin, Plevna şi Griviţa, s-a decis ca strada să primească denumirea de Dorobanţi. Este o zonă care abundă în terase, cafenele şi numeroase magazine în vitrinele cărora stau expuse branduri celebre, majoritatea de lux.
Aveţi numeroase motive să vizitaţi această zonă şi apoi să zăboviţi la una dintre cafenelele cochete. De asemenea, puteţi lua parte la numeroasele evenimente organizate periodic în Piaţa Universităţii, Piaţa Revoluţiei sau Piaţa „George Enescu”. Iar dacă sunteţi în căutare de suveniruri, trebuie să ştiţi că pe Bulevardul Kiseleff sunt expuse spre vânzare atât produse alimentare tradiţionale, cât şi obiecte de artizanat.
Ascultaţi istoricul obiectivelor turistice din România, apelând serviciul HERO.dot, serviciu de audioghid istoric prin telefon la numărul unic 0332 780 780 urmat de codul obiectivului ales: 3546
În imagine, Piaţa Victoriei (sursa foto: ro.wikipedia.org)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau