Staţiunea Băile Oglinzi
Dimensiune font:
Dacă vă aflaţi în judeţul Neamţ trebuie să ştiţi că lângă localitatea Târgu Neamţ, la doar 3 km, se află Staţiunea Oglinzi. Cu o istorie veche de peste un secol, staţiunea a devenit cunoscută datorită băilor sale minerale care vindecă multe boli. Aceasta se află într-o zonă foarte frumoasă, fiind la o altitudine de aproximativ 500 de metri, într-o depresiune înclinată de lângă Culmea Pleşului, care poartă numele de Poiana Dăscăliţei.
Aici veţi avea parte de multă linişte, odihnă şi relaxare. Veţi putea face plimbări prin locul acesta unde se îngemănează versanţii împăduriţi sau să faceţi diferite tratamente care vă vor face să plecaţi acasă mai sănătoşi şi mai plini de viaţă.
În secolul al XIX-lea au fost realizate analize în urma cărora s-au descoperit proprietăţile benefice ale apei. Cu trecerea timpului, această staţiune a devenit tot mai cunoscută, însă în secolul XX s-a dezvoltat neaşteptat de mult aflându-se despre apele minerale foarte benefice pentru organism. Din păcate, odată cu Al Doilea Război Mondial, a dispărut şi prosperitatea de la Oglinzi, fiind adusă linia frontului în inima staţiunii. Mult timp staţiunea a arătat jalnic, deoarece autorităţile comuniste au lăsat totul în paragină.
Staţiunea a fost modernizată în anul 1998, iar acum la Oglinzi există o bază importantă de tratament cu băi galvanice, gimnastică medicală, împachetări cu parafină, ultrasunete, masaj şi alte variante de tratament balneoclimateric.
În ultimii ani au fost testate din nou apele de la Oglinzi şi s-a confirmat că acestea pot fi folosite în cura externă. Oamenii din zonă spun că aceste ape sunt miraculoase pentru cei care suferă de reumatism, probleme ale pielii, inflamaţii de durată etc.
Dincolo de tratamente, puteţi face o plimbare până la Cetatea Neamţului, recent restaurată, care este la aproximativ o oră de mers pe jos. Tot în apropiere, la Humuleşti, puteţi vizita Casa Memorială „Ion Creangă” - casa ţărănească a fost construită în anul 1830 de către bunicul povestitorului, Petrea Ciubotariu şi păstrează vie amintirea scriitorului. În anul 1937, construcţia a fost restaurată prin grija istoricului Nicolae Iorga. În casă mai sunt încă păstrate lucruri care au aparţinut familiei Creangă, cum ar fi masa la care învăţa scriitorul, furca şi roata de depanat, vârtelniţa, câteva straie şi chiar ceaslovul despre care vorbea în „Amintiri din copilărie”. Operele marelui scriitor sunt expuse în tinda casei. Aici se regăsesc şi documente de arhivă, cărţi poştale cu autograf şi manuale şcolare.
Casa memorială este printre cele mai vizitate obiective turistice din ţară, în fiecare an venind aici în jur de 40.000 de turişti români şi străini.
Vă invităm să veniţi pe aceste meleaguri pentru a vă relaxa în Staţiunea Băile Oglinzi!
Ascultaţi istoricul obiectivelor turistice din România apelând serviciul HERO.dot, serviciu de audioghid istoric prin telefon la numărul unic 0332 780 780 urmat de codul obiectivului ales: 2821.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau