Vivariul din Bacău
Dimensiune font:
Printre numeroasele obiective turistice ale oraşului Bacău se află şi Vivariul, care este de o frumuseţe rară deşi a avut un început modest cu doar câteva acvarii dispuse pe lângă un perete al expoziţiei de bază din Casa Cristoveanu. De altfel, aici s-a deschis la data de 1 septembrie 1975, prima expoziţie de peşti exotici. Mai apoi, a fost organizată o expoziţie cu rase de porumbei, urmată de o impresionantă expoziţie de păsări exotice. Bazele Vivariului din Bacău au fost puse prin unirea celor două expoziţii permanente.
În anul 1981, a fost obţinut un nou sediu pentru Vivariu, lângă Piaţa Centrală. După căderea regimului comunist, în anul 1992, au început lucrările de modernizare în compartimentele noi. Este important să ştiţi că aici puteţi admira expoziţia de peşti indigeni şi exotici, expoziţia de păsări cântătoare şi de ornament, expoziţia de păsări de curte şi cea de animale arbicole. În anul 1995, se ia hotărârea de a moderniza expoziţia de păsări exotice.
Clădirea care adăposteşte Vivariul este un adevărat monument de arhitectură. Un alt lucru care îl face unic, este faptul că Vivariul din Bacău este singura expoziţie de acest gen de la noi din ţară. În ultima perioadă, vivariul s-a diferenţiat şi prin amenajarea expoziţiilor itinerare cunoscute publicului larg sub genericul Natura şi Arta. Prin această iniţiativă s-a luat în considerare relaţia dintre frumosul de natură artistică şi cel natural.
Este important să ştiţi că Vivariul a organizat expoziţii precum Animale exotice şi Expo-Vivariul în oraşele Suceava, Botoşani, Arad, Piatra Neamţ şi Bacău, bucurându-se totodată de o reală apreciere din partea publicului.
Dacă vă aflaţi în Bacău, vă recomandăm să mai vizitaţi Muzeul de ştiinţele Naturii care îşi are originile în anul 1956, mai exact pe 15 mai, atunci când a fost adoptată decizia de înfiinţare a sa. Începând cu 7 iunie 1993, muzeul îşi schimbă denumirea în Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Ion Borcea”. O altă perioadă importantă în istoria muzeului este în jurul anilor '80, când acesta s-a mutat pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu, actuala stradă Gheorghe Vrânceanu. În cadrul Muzeului de Ştiinţe ale Naturii puteţi admira o panoramă a principalelor specii exotice, unele dintre ele fiind cunoscute publicului larg ca plante de apartament. În sala de expoziţii sunt dezvăluite mistere ale ecosistemelor forestiere prezentate vizitatorilor ca Pădurea, aurul verde al plantei. O altă expoziţie de maximă importanţă este Fascinanta lume a scoicilor, în cadrul căreia ni se face o incursiune în apa oceanelor şi a mărilor.
Un alt obiectiv important ce nu ar trebui ratat dacă vă aflaţi în Bacău, este Observatorul Astronomic „Victor Anestin” care îşi începe povestea pe data de 30 noiembrie 1976, atunci când a luat viaţă în casa lui Criste Cristoveanu, casă care din păcate astăzi nu mai există. Peste doar doi ani de la înfiinţarea sa, respectiv în anul 1978, observatorul a fost mutat în clădirea de pe strada Trotuş. În cadrul observatorului sunt expuse pe panouri furniruite fotografii, texte, diapozitive color, documente astronomice constând în fotografii mari referitoare la diferite nebuloase şi roiuri stelare mai cunoscute, galaxii spirale, elemente grafice, eclipse, activităţi umane pe Lună.
Ascultaţi istoricul obiectivelor turistice din România, apelând serviciul HERO.dot, serviciu de audioghid istoric, prin telefon la numărul unic 0332 780 780, urmat de codul obiectivului ales: 5410.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau