Sãnãtatea nu este rodul intamplãrii! Ea depinde de respectarea regulilor care o condiţioneazã. Dr. William Castelli, coordonatorul faimosului program "Framingham Heart Study" realizat in SUA asupra bolilor de inimã, spunea: "cea ...
•Dupã 3 sãptãmani in care se inghite, de 3 ori/zi, cate o linguriţã de boabe de muştar, cu jumãtate de orã inainte de masã, colesterolul ajunge la limita normalã, iar dupã 3 luni de curã se normalizeazã şi lipidele. •Pe ...
Se fierb 40 g de scoarţã de alun (recoltatã de pe ramuri tinere şi uscate la umbrã) intr-un litru de apã, din care se beau zilnic 4-5 ceşti de decoct. Se pun comprese pe varice, cu infuzie de frunze uscate şi mãcinate, 30 g la litrul de ap ...
În perioada de iarnã, tot mai multe persoane solicitã cabinetele medicale pentru tratamente contra hemoroizilor. Cele mai multe solicitãri vin din partea persoanelor obeze, a femeilor gravide şi a celor cu viaţã sedentarã. Prezen ...
În principal, ţelina (Apium graveolens) se intrebuinţeazã pentru condimentarea diferitelor preparate din carne, dar are şi multe alte calitãţi medicinale. În scopuri terapeutice, de la ţelinã se folosesc atat rãdãcinile, cat ş ...
În stãrile de epuizare, cauza este carenţa de fier. Planta care, in stãrile de stres şi epuizare de orice fel, asigurã aportul de fier este urzica. În fiecare primãvarã se recomandã o curã de urzici. Fie cã veţi consuma urzici ...
Osteoporoza este o pierdere de masã osoasã de etiologii diverse: tratament cu corticosteroizi (dupã 2-3 ani de asemenea terapie, masa osoasã scade la jumãtate), hipercorticism, insuficienţã tiroidianã, exces de alcool şi cafea, fumat (prin ...
Medicina avanseazã, femeile şi bãrbaţii din Occident sunt din ce in ce mai longevivi şi ceea ce nu ne omoarã ne face mai puternici: in esenţã, trebuie sã treacã o vreme inainte de a avea pãrul cãrunt şi varsta inaintatã. Totuşi, probl ...
Hreanul (Armoracia rusticana) este o plantã recunoscutã pentru calitãţile sale aromatice. Creşte spontan in grãdini şi pajişti relativ umede şi locuri virane. Rãdãcina sa groasã, albã, cu miros puternic şi gust arzãtor, conţine mult ...
Pentru mãrirea capacitãţii de efort, fitoterapia recomandã consumul preparatelor naturale din rãdãcinã de urzicã, ginseng, fructe de mãceş, cãtinã, frunze de mesteacãn, busuioc. Pentru o funcţionare foarte bunã a capacitãţilor ...
Cei care vor sã se lase de bãut cafea, pot bea, in fiecare zi, 3 cãni de ceai concentrat de mãceşe şi 3 morcovi cruzi, cate unul la fiecare canã de ceai (raşi sau ca atare). Este bine ca persoanele in cauzã sã se fereascã de mirosul de ca ...
Se usucã bine seminţe de pepene roşu şi se macinã in raşniţa de cafea. Timp de 10 zile, in fiecare dimineaţã, pe nemancate, se ia o linguriţã din pulberea obţinutã, impreunã cu o lingurã de ulei de mãsline şi se stã culcat pe parte ...
Se spalã şi se şterg 4 lãmai mari, bine coapte, cu coaja subţire, apoi se stoarce zeama lor intr-un borcan. Coaja şi pulpa rãmase se dau prin maşina de tocat şi se pun in alt borcan. Se iau 3 cãpãţani de usturoi, se curãţã şi se zdro ...
Sucul de mere curãţã şi neutralizeazã toxinele din organism. Pentru aceasta, se face o curã, timp de 3 zile: la ora 8 un pahar (de 240 ml) şi cate 2 pahare la orele 10, 16, 18 şi 20. În caz de constipaţie se poate lua 1/2 de linguriţ ...
"Boala este rezultatul scãderii vibraţiei energetice datorate unui mod greşit de a ne hrãni sau gandi", este de pãrere dl Costin Vasile, psiholog, instructor Universal Tao. Subiectul alimentaţiei a devenit aproape banal. Î ...
Cei care vor sã se lase de bãut cafea, pot bea, in fiecare zi, 3 cãni de ceai concentrat de mãceşe şi 3 morcovi cruzi, cate unul la fiecare canã de ceai (raşi sau ca atare). Este bine ca persoanele in cauzã sã se fereascã de mirosul de ca ...
Se usucã bine seminţe de pepene roşu şi se macinã in raşniţa de cafea. Timp de 10 zile, in fiecare dimineaţã, pe nemancate, se ia o linguriţã din pulberea obţinutã, impreunã cu o lingurã de ulei de mãsline şi se stã culcat pe parte ...
Pentru toate problemele de ficat şi de fiere, fitoterapia recomandã o bãutura care are darul de a curãţi şi fortifica organele interne. Este borşul de sfeclã roşie, natural şi simplu: 1 kg de sfeclã roşie, o legãtura de pãtrunjel, o le ...
Pentru prevenirea dar şi combaterea aşa-zisei dureri de inimã, iatã reţeta unui remediu util in acest scop, avand in plus calitatea cã fortifiazã inima şi intregul organism. Se preparã un amestec din 200 g de stafide (consumul de stafide ar ...
Cantãriţi un kilogram de stafide uscate şi mancaţi in fiecare zi, pe stomacul gol, exact 40 boabe. Cand se vor termina toate boabele, luaţi incã un kilogram şi-l mancaţi dupã urmãtoarea schemã: prima zi 40 boabe, a 2-a zi 39 boabe, a 3-a ...