Există un anotimp care curge nu după ceas, ci după zvonul cireselor coapte. Vine intr-o duminică de Rusalii, cand aerul e cald si bland, si-n pomi stau atarnate globuri rosii de lumină – ciresele lui Rusalim. Nimeni nu stie cu adevărat cine ...
Piata online din Iasi s-a transformat intr-un adevărat loc de pelerinaj digital pentru iubitorii de produse traditionale. În zilele de week-end mai ales, o astfel de „piată” se deschide in spatiul virtual, iar anunturile curg pe pagi ...
Dulceata de trandafir este un produs culinar traditional cu o istorie bogată, o simbolistică aparte si un gust care incantă simturile. Preparată din petalele de trandafir, această dulceată reprezintă o artă a bucătăriei ce imbină priceperea s ...
Pentru ca dulceata de nuci verzi să aibă gustul perfect, nucile trebuie culese incepand cu sfarsitul lunii iunie si pană aproape de sfarsitul lunii iulie. Cand trec de această perioadă, nucile se coc prea tare si nu mai sunt potrivite pentru dulcea ...
Pandispanul cu ness si dulceată este o retetă potrivită pentru orice zi. Ingrediente - 5 ouă - 200g de zahăr - o cană de lapte - o cană de ulei - 1 1/2 cană de făină - 1 lingură de cacao - 1 lingură de ness - un praf de copt ...
Într-o casă veche, pe o stradă linistită din Buhusi, un orăsel in care timpul pare să se fi oprit, camerele păstrează incă ecoul zilelor de altădată, iar fiecare obiect pierdut in timp isi spune povestea. Odată inima divertismentului i ...
Iată o retetă de dulceată de flori de salcam, usor de preparat, realizată după o retetă veche. Pe langă aromă, parfum si gust, unice, această dulceată are numeroase beneficii pentru sănătate Ingrediente -500 g flori de salcam -1 l apă - ...
Dulceata de trandafir este un produs culinar traditional cu o istorie bogată, o simbolistică aparte si un gust care incantă simturile. Preparată din petalele de trandafir, această dulceată reprezintă o artă a bucătăriei ce imbină priceperea s ...
Dulceata de piersici făcută in casă este atat de bună incat o să vrei să o savurezi in fiecare dimineată. Cu ajutorul acestei retete simple te poti bucura de gustul dulce si aroma imbietoare a piersicilor pentru tot restul anului. INGREDIENTE ...
Dacă vrei o retetă rapidă si delicioasă de dulceată de gutui, poti incerca varianta pe care ti-o propunem: fără fierbere. Ingrediente - 5 gutui - 5 cm de rădăcină de ghimbir - 1 kg de miere - 1 lingură de pulbere de scortisoară - 1 l ...
Se pare că untul nu este atat de dăunător pe cat am fi tentati să credem, dacă este consumat in cantităti moderate, sustine o analiză a mai multor studii, realizată la Universitatea Tufts din Boston. Astfel, specialistii au stabilit că o port ...
Ce să faci dacă oala s-a ars? Vasele din fontă sau cele din otel inoxidabil pot fi curătate bine cu un burete de metal, dar un astfel de truc nu va functiona cu o oală emailată. Trebuie să o speli delicat pentru a nu-i deteriora smaltul. Da, si ...
Dulceata de gogonele este delicioasă si ieftină. Avem nevoie de 2 kg gogonele, 1 kg zahăr, 1-2 lămai si vanilie. Se spală gogonelele si se lasă zvantat. Se taie in jumătăti si se curătă in zona coditelor, apoi se taie cub ...