FOTO - Cum se prepară dulceața de gutui
Dimensiune font:
Dacă vrei o rețetă rapidă și delicioasă de dulceață de gutui, poți încerca varianta pe care ți-o propunem: fără fierbere.
Ingrediente
- 5 gutui
- 5 cm de rădăcină de ghimbir
- 1 kg de miere
- 1 lingură de pulbere de scorțișoară
- 1 lămâie
Cum se prepară
Spălați bine gutuile, îndepărtând puful. Tăiați-le în jumătăți, eliminând părțile viermănoase. Dați-le pe răzătoarea mare într-un bol de sticlă sau într-un vas de ceramică. Adăugați ghimbirul dat pe răzătoarea cu găuri mici, pulberea de scorțișoară și sucul proaspăt stors de la lămâie, scrie lataifas.ro, redând rețeta de pe cristelageorgescu.ro.
Adăugați și mierea și amestecați bine, până la omogenizare cu o lingură de lemn. Acoperiți vasul și lăsați gemul la macerat 3-5 zile, amestecând zilnic în el. Transferați apoi dulceața rezultată în borcănele de sticlă. Închideți-le ermetic și păstrați-le în frigider. Această dulceață poate fi consumată ca atare, poate fi servită pe pâine, pe clătite, ca o miere vindecătoare sau ca sirop.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau