Superaliment cu multiple proprietăți: siropul de cătină

Cătina este utilizată de secole in Asia si Europa, datorită profilului său nutritional excelent. Acest fruct este originar din zona Muntilor Himalaya, insă faptul că se adaptează rapid la diverse conditii de mediu a permis, in cele din urmă, cultivarea sa pe tot mapamondul. Cătina este un aliment extrem de apreciat, inclusiv de către medici, care ii recunosc proprietătile excelente si beneficiile aduse asupra sănătătii. Siropul de cătină păstrează toate aceste beneficii si proprietăti. Acesta are un nivel ridicat de minerale, fibre, vitamine, proteine si antioxidanti, astfel ...

Leurda, beneficii miraculoase
16/05/2021 17:50

  Remediul natural al primăverii, Leurda sau Allium ursinum (usturoiul ursului) are un puternic miros de usturoi şi infloreşte in perioada aprilie - iunie. Înainte de a aparitia tijei cu flori, se culeg frunzele de leurdă, pentru că frunzele tinere sunt cele cu valoare terapeutică. Deci, in această perioadă, martie-aprilie, leurda este culeasă si face minuni pentru sănătate. Planta este este unul dintre cele mai puternice remedii din natură. Poate fi consumată sub formă de salată, suc, infuzie, decoct, tinctură, acţionează favorabil in numeroase afecţiuni. ...

 Semințele de chia au efect anticancerigen
16/05/2021 10:48

  Chia sau Salvia hispanica este o specie de plantă cu flori, originară din zona sudică a Mexicului si Guatemalei, inrudită cu menta. Aztecii considerau semintele de chia un aliment important incă din cele mai vechi timpuri, fiind apreciate pentru capacitatea de a furniza energie pentru perioade lungi de timp. De fapt, „chia” este cuvantul mayas pentru „putere”. Semintele de chia sunt considerate un superaliment folosit intens ca ingredient esential in dietele alimentare si nu numai. Popularitatea lor a crescut in ultimii ani, iar in prezent sunt co ...

 Leacul excepțional. Untura de bursuc vindecă pneumonii și TBC
12/05/2021 15:56

  Untura de bursuc este un produs preţios folosit de peste 200 de ani atat in medicina tradiţională, cat şi in cea netradiţională. Efectele miraculoase a acestui produs se explică prin faptul că pentru a supraveţui unei ierni lungi şi geroase, bursucul acumulează biologic substanţe active in grăsimea sa. Substanţe ce il menţin in viaţă pe parcursul catorva luni de hibernare in care nu consumă nici apă şi nici hrană. Untura de bursuc are un efect antibactiorologic asupra bacilului Koch. Produsul are efecte benefice asupra secreţiei interioare a stomacului şi p ...

Sucul de aronia, ajutor în diabet
11/05/2021 13:08

Aronia – fructul minune, care ajută intreg organismul – este in atentia celor care doresc să isi imbunătătească sistemul imunitar si calitatea vietii. Este de mare ajutor in cresterea imunitătii, datorită continutului mare in vitamina C, are si efect antibacterian, deoarece reuseste să distrugă E.Coli si Stafilococul Auriu. Studiile făcute de specialisti din toată lumea au arătat că fructele de aronia contin de 15 ori mai multi antioxidanti decat afinele, merisoarele sau rodiile. Acesti antioxidanti reduc riscul de aparitie a cancerului de colon sau la san. Î ...

 Semințele de in reglează greutatea coporală
09/05/2021 11:10

  Semintele de in sunt crocante si au un usor gust de nucă, insă putin condimentat. Sunt adesea măcinate inainte să fie incluse in retetele diferitelor preparate (orez, supe, sucuri de fructe si legume), dar pot la fel de bine să fie consumate intregi, dacă le adaugăm in iaurt, in laptele cu cereale, deasupra unei salate sau in aluatul de paine sau briose. Semintele de in sunt bogate in acizi grasi Omega-3 (de fapt, acid alfa-linoleic) si Omega-6, vitamina C, vitamina E si vitaminele din grupa B, fibre solubile, proteine cu valoare biologică mare, substante minerale (fier, magnez ...

Patlagina, ajutor în tratarea infecțiilor respiratorii
05/05/2021 14:30

  Originară din Europa si Asia, patlagina a fost răspandită in mai toată lumea de colonistii europeni. Încă din cele mai vechi timpuri, a fost considerata un panaceu, „mama tuturor plantelor”, cu o multime de beneficii. După ce a „invadat” continentele americane, patlagina a fost adoptată rapid si de populatia băstinasă si introdusa in medicina traditională pe bază de plante. Frunzele au fost folosite de nativii americani incă de la inceputul aparitiei plantei in America. Ei foloseau patlagina pentru vindecarea rănilor ...

ULTIMA ORA
Pelinul ar putea trata COVID
03/05/2021 09:30

Artemisia Annua sau Pelinul dulce ar putea ajuta la tratarea COVID-19. Planta este studiată si de specialistii Statiunii de Cercetare si Dezvoltare Legumicolă Buzău. Cercetătorul Costel Vinătoru a spus: „Are un miros puternic, intepător chiar. Am putea spune un miros bărbătesc, usor dur, dar gustul dulceag si amărui. E luată in studiu in intreaga lume. E apreciată ca plantă analgezică, antivirală, antioxidantă si chiar s-au făcut studii, arătand că, in combinatie cu fierul, practic desteaptă un tip de celule care la randul lor distrug celule canceroase.” &bdquo ...

Uleiul de ricin, ajutor în durerile articulare
28/04/2021 14:30

  Uleiul de ricin este un lichid gălbui, vascos, ce se extrage din semintele de ricin. Efectele sale miraculoase asupra corpului uman au fost descoperite si utilizate cu succes cu secole in urmă. Este un ulei cu o concentratie mare de acizi grasi nesaturati si prezintă puternice proprietăti antioxidante si antiinflamatorii. Desi are un gust puternic si destul de neplăcut uleiul de ricin se utilizează intern, la recomandarea medicului, ca tratament impotriva constipatiei si parazitilor intestinali. Uleiul de ricin este un laxativ puternic, extrem de eficient in tratarea con ...

VIDEO - Cum să Previi 90 % dintre Afecțiuni Făcând aceste Două Lucruri. Sfaturi de la Sadhguru
16/04/2021 16:54

  Jaggi Vasudev este cunoscut in intreaga lume sub numele de Sadhguru si este unul dintre cei mai faimosi maestri indieni ai timpurilor noastre, cărtile sale fiind incluse pe lista The New York Times Best Seller, considerată o autoritate in domeniu.    

Terapii complementare - Semințele de pin alungă oboseala
15/04/2021 16:22

Hrănitoare şi savuroase, seminţele de pin sunt o gustare excelentă in zilele solicitante. Sunt pline de vitamine, minerale, proteine şi grăsimi indispensabile bunei funcţionări a organismului. În plus, au şi efecte terapeutice. În Grecia Antică erau conservate in miere şi consumate in scop afrodiziac, iar triburile de indieni Hopi şi Navajo le apreciau foarte mult ca sursă de proteine. Combat anemia feriprivă, datorită conţinutului semnificativ de fier, ameliorează memoria şi alte funcţii cerebrale, intrucat conţine atat magneziu, cat şi vitamina B6, două ...

Migdalele ajută la sănătatea inimii
12/04/2021 11:47

Native climatului mediteraneean, migdalele sunt recunoscute pentru beneficiile asupra sănătătii inimii, fiind un aliment extrem de sănătos si versatil. Ca multe alte nuci, migdalele au un continut ridicat de grăsimi, insă nu este vorba despre grăsimile dăunătoare organismului, ci despre grăsimile mononesaturate si polinesaturate. Multe studii sugerează că aceste tipuri de grăsimi, specifice dietelor mediteraneene, au un impact pozitiv asupra sănătătii inimii. Cercetările sugerează că un consum zilnic echilibrat de migdale si alte tipuri de nuci poate reduce nivelurile li ...

Ce se întâmplă dacă mănânci trei boabe de cafea zilnic. Efect INCREDIBIL, n-o să-ți vină să crezi
12/04/2021 09:41

Boabele de cafea pot face minuni. Boabele de cafea te ajută să ai o respiratie proaspătă, mai ales dimineata. Consumate pe stomacul gol, ajută la arderea grăsimilor, spun unele studii. De asemenea, mămicile isi pot trata copiii care suferă de probleme stomacale cu boabe de cafea. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Granada, boabele de cafea au proprietăţi antioxidante uimitoare, de circa 500 de ori mai mari decat vitamina C. Atentie, boabele de cafea se consumă in cantităti moderate, se recomandă consultarea unui specialist, inainte de a incepe cura.  

Terapii naturiste - Darurile fructelor de goji și al rădăcinii de ghimbir
09/04/2021 10:45

Fructele de goji (Lycium barbarum) sunt originare din Asia. Acestea sunt utilizate pentru diverse remedii traditionale de mii de ani, fiind apreciate pentru proprietătile medicinale si pentru gustul dulce-acrisor. Goji sunt pline de vitamine si minerale, printre care se numără fierul si vitaminele A si C, care au un rol esential in buna functionare a sistemului imunitar si actionează ca antioxidanti in organism. Gingerolul este principala substantă bioactivă din ghimbir si este responsabilă pentru majoritatea proprietătilor medicinale ale plantei. Gingerolul este o subs ...

Ardeiul iute reduce inflamațiile și durerile articulare
06/04/2021 11:15

Ardeiul iute are un gust picant, o savoare intensă, dar si nenumărate beneficii terapeutice. Poate fi folosit atat in bucătărie pentru condimentarea diferitelor preparate, cat si la ameliorarea unor afectiuni. Pe langă faptul că da un gust iute si intens preparatelor, ardeiul iute are un continut caloric scăzut, insă este bogat in antioxidanti, vitamine si minerale. Conform Departamentului de Agricultura al Statelor Unite (United States Department of Agriculture), 100 de grame de ardei iute inseamnă 36 de miligrame de calciu, 1,3 miligrame de fier, 4 miligrame de magneziu, 113 miligra ...

Băutura minune pentru pancreas și sistemul digestiv
05/04/2021 11:56

Invitată in platoul emisiunii „Adevăruri ascunse”, de la Antena 3, Lidia Fecioru a dezvăluit cum se prepară băutura care te va ajuta să te bucuri de un somn linistit, dar te va ajuta si cu pancreasul si sistemul de digestie. “Se ia tinctură de propolis si se pun douăzeci de picături in jumătate de pahar de lapte. Se bea seara, inainte de culcare. Este pentru a ne pune la punct pancreasul si tot ce inseamnă tractul digestiv. De asemenea, e foarte bun pentru somn, pentru odihnă. Dacă suportăm mai greu laptele, il putem pune in orice ceai”, a spus Lidia F ...

FOTO/VIDEO - Ești stresat? Consumă urechi de lemn. Beneficii nemăsurate
04/04/2021 09:15

  Urechile de lemn sau ciupercile negre, cum le spun chinezii, cresc pe arbori precum socul, si des folosite in retetele din regiunea Asiei si nu numai. Pot fi un ingredient excelent in tot felul de mancăruri, cum ar fi salate, supe sau chiar simplu, prăjite. În afara de gustul lor delicios, urechile de lemn sunt recomandate pentru beneficiile sale recunoscute aduse sănătătii organismului. Acest tip de ciuperci contine un grad ridicat de calciu, potasiu, fier si zinc si se consideră a fi ajutătoare in eliminarea colesterolului din sange si controlează greutatea. Vindecă d ...

Terapii complementare - Pătrunjelul detoxifică organismul
31/03/2021 14:27

Pătrunjelul este o plantă folosită intens in bucătăria romanească la condimentarea unei game diverse de mancăruri. În egala măsură, de la acesta se utilizează rădăcină pivotantă si frunzele fară de care gustul mancărurilor ar fi altul. Pătrunjelul contine vitaminele A, B, C, E, mangan, fier, calciu, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf si iod. De asemenea, aceasta planta mai contine histidină, un aminoacid care poate incetini dezvoltarea tumorilor. Alături de alte crudităti, pătrunjelul imbunătăteste sistemul imunitar, il tonifică pe cel nervos, ajută in lupt ...

Untura de urs fortifică organismul și vindecă multe afecțiuni
26/03/2021 12:37

  Untura de urs este un produs de culoare albă, cu o usoară tentă gălbuie. Se prezintă sub formă lichidă la temperatura de 27-30 grade Celsius si ca o compozitie solidificată la temperatură mai mică de 10 grade Celsius. Gustul ei este plăcut, mai ales dacă se amestecă si cu putină miere de albine. Mirosul este specific, destul de acceptabil, nu foarte puternic. Untura de urs a fost folosită din vremuri de demult in medicina populară in Orientul Îndepărtat, America de Nord, Tibet, China si C ...


1 la 19 din 63

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei