Magneziul și beneficiile sale pentru sănătate

Magnesium-oxide-1024x527

Dimensiune font:

| 18-10-2024 09:47

Ce tipuri de magneziu sunt şi care sunt beneficiile fiecăruia

Magneziul este un mineral implicat în peste 300 de procese vitale în organismul nostru. El este cel care ne echilibrează sistemul nervos, ne face mai rezistenţi la stres, ne protejează inima şi ne menţine rezistenţa oaselor. Ne protejează de diabet şi de zeci de alte boli, iar în absenţa unui astfel de mineral constitutiv, intrăm, efectiv, în colaps, asta, bineînţeles, după o perioadă de timp.
Întrucât magneziul este deficitar la una din nouă persoane testate, mineralul a fost transformat în supliment, fiind obţinut atât prin extracţie naturală, cât şi prin procese de sinteză. Din fericire, există tipuri de magneziu diferite, pentru necesităţi diferite, unele fiind utile în corectarea deficitului, în timp ce altele pot contribui la gestionarea unor afecţiuni.
Gradul de absorbţie al mineralului diferă şi el de la o formulă la alta, astfel că este important să cunoaştem indicaţiile tipurilor de magneziu disponibile, pentru a lua o decizie informată.

Citrat de magneziu
Citratul de magneziu, printre cele mai utilizate tipuri cu absorbţie foarte bună în organism, este o formă a mineralului care se asociază cu acidul citric. Acest acid se gaseşte în mod natural în fructele citrice, conferindu-le acea aromă acră.
Se numără printre cele mai biodisponibile forme de magneziu, ceea ce înseamnă că este mai uşor absorbit în tractul digestiv decât alte variante. Datorită efectului său laxativ natural, citratul de magneziu este, de asemenea, folosit uneori în doze mai mari pentru a trata constipaţia. Ocazional, poate fi administrat ca adjuvant/calmant pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor asociate cu depresia şi anxietatea.

Oxid de magneziu
Oxidul de magneziu este o sare care combină magneziul şi oxigenul. Acest tip nu este, de obicei, folosit pentru a preveni sau trata deficienţele de magneziu, deoarece este mai slab absorbit de tractul digestiv.
În schimb, îl putem administra, mai degrabă, pentru a ameliora simptomele digestive deranjante, cum ar fi arsurile la stomac, indigestia şi constipaţia.

Clorura de magneziu
Clorura de magneziu este o sare de magneziu care include clorul - un element instabil care se leagă bine de alte elemente, inclusiv sodiu şi magneziu, pentru a forma săruri.
Este considerată printre cele mai bine tipuri de magneziu absorbite în tractul digestiv, reprezentând un supliment multifuncţional excelent. O putem utiliza pentru a trata nivelurile scăzute de magneziu, adăugând-o în mancare sau în apa pentru băi terapeutice (cu efect relaxant asupra muşchilor şi detoxifiant asupra pielii).
Administrată ca supliment alimentar, clorura de magneziu poate trata deficitul de magneziu, arsurile gastrice şi constipaţia. În loţiuni şi creme, are efect antiinflamator şi alină durerile musculare, în timp ce proprietăţile emoliente calmează iritaţiile pielii.

Lactat de magneziu
Lactatul de magneziu este sarea formată atunci când magneziul se leagă de acidul lactic. Acest acid este produs de muşchi şi celulele sanguine şi este fabricat ca şi conservant şi agent de aromatizare (aditiv alimentar) - pentru a regla aciditatea şi păstra alimentele şi băuturile.
Capsulele cu eliberare lentă de lactat de magneziu prezintă mai puţine efecte secundare digestive, ajutând la tratarea stresului şi anxietăţii.

Malat de magneziu
Malatul de magneziu include acidul malic, produs în mod natural în alimente precum fructele şi vinul. Acest acid are un gust acru şi este adesea adăugat în alimente pentru un plus de aromă sau aciditate.
Malatul de magneziu este foarte bine absorbit în tractul digestiv, făcându-l o opţiune excelentă pentru refacerea nivelului de magneziu, prezentând efecte laxative mai blânde comparativ cu alte tipuri de magneziu.
Această formă este recomandată ocazional pentru a trata fibromialgia (durerile musculo-scheletice) şi simptomele sindromului de oboseală cronică, crescând nivelul de energie.

Taurat de magneziu
Tauratul de magneziu contine aminoacidul taurină. În organismul uman, taurina transportă magneziul în şi din celule prin membrana celulară, creşte nivelurile concentraţiilor de magneziu în celulele esenţiale formării oaselor, menţinând un nivel optim de magneziu pentru celelalte funcţii vitale din corp.
Un aport adecvat de taurină şi magneziu joacă un rol important în reglarea glicemiei. Astfel, această formă poate promova niveluri sănătoase de zahăr în sânge. Tauratul de magneziu poate reduce tensiunea arterială, această formă susţinând sănătatea inimii.

Sulfat de magneziu
Sulfatul de magneziu, cunoscut sub denumirea de sare Epsom, se formează prin combinarea magneziului, sulfului şi oxigenului. Are o nuanţă albă şi o textură similară cu cea a sării de masă.
Poate fi administrat ca tratament împotriva constipaţiei - sub formă de capsule - sau dizolvat, sub formă de pulbere, în apă, are un gust neplăcut. Tratamentul intern se urmează doar la recomandarea specialistului, întrucât consumul în exces poate fi periculos!
Putem dizolva sulfatul de magneziu în apa de baie pentru a calma durerile musculare şi pentru a uşura stresul.


L-treonatul de magneziu
Îmbunătăţeşte funcţia cerebrală. Deoarece L-treonatul de magneziu poate creşte cu uşurintă nivelurile de magneziu din creier, are potenţialul de a îmbunătăţi funcţia cognitivă, ajută la protejarea împotriva morţii celulelor cerebrale şi la menţinerea funcţiei cognitive, creşte cu succes magneziul în lichidul cefalorahidian şi protejează împotriva deficitelor motorii şi a pierderii neuronilor dopaminergici în boala Parkinson.


Glicinatul de magneziu
Având în vedere că glicinatul de magneziu este una dintre formele de magneziu cu cea mai bună biodisponibilitate, este foarte eficient în reglarea deficitului de magneziu.
Îmbunătăţeşte calitatea somnului. Magneziul pare să joace un rol important în reglarea somnului şi poate ajuta la relaxarea musculară, la reducerea crampelor şi a spasmelor musculare, la reducerea tensiunii şi a anxietăţii şi la combaterea durerii.
Reduce anxietatea şi depresia. Atât magneziul, cât şi glicina au calităţi calmante, ceea ce înseamnă că împreună efectele lor pot fi şi mai puternice. Acesta este unul dintre motivele pentru care glicinatul de magneziu este recomandat persoanelor care se simt tensionate sau au probleme cu somnul.
Reduce durerile de cap/migrenele. Deficitul de magneziu poate creşte tensiunea musculară, poate modifica eliberarea neurotransmiţătorilor, poate interfera cu tensiunea arterială şi poate modifica agregarea trombocitelor. Suplimentele de magneziu s-au dovedit a fi utile atât în dureri de cap acute, dar şi preventiv.
Reglează tensiunea arterială. Magneziul funcţionează împreuna cu calciul pentru a susţine nivelul adecvat al tensiunii arteriale şi pentru a preveni hipertensiunea arterială, utilizarea de glicinat de magneziu poate ajuta la normalizarea bătăilor neregulate ale inimii care provoacă dureri în piept şi sentimente de anxietate.


Orotatul de magneziu
Orotatul de magneziu include acid orotic, o substanţă naturală implicată în sinteza materialului genetic, inclusiv a ADN-ului. Se absoarbe uşor şi nu are efectele laxative puternice caracteristice altor forme. Îmbunătăţeşte sănătatea cardio-vasculară datorită rolului unic al acidului orotic în producerea energiei la nivelul inimii şi la nivelul vaselor de sânge. Este utilizat de sportivii de competiţie şi pasionaţii de fitness, dar poate ajuta şi persoanele care suferă de boli de inimă.


Aspartatul de magneziu
Aspartatul de magneziu este o sare de magneziu a acidului aspartic. Prezintă biodisponibilitate orală ridicată şi solubilitate bună în apă . Reduce simptomele în Sindromul de oboseală cronică. Combinaţia de aspartat de potasiu şi aspartat de magneziu a demonstrat beneficii pentru persoanele cu simptome de Sindrom de oboseală cronică.

Sursa foto: toppr.com
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Sipote, cu sediul in comuna Sipote, Str. Alexandru Lapusneanu nr. 1, judetul Iasi, cod postal 707485, telefon 0232/238.333, fax 0232/238.320, e-mail: primariasipote@yahoo.ro, cod fiscal 4540291. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 loturi de teren, amplasate in intravilanul satului Iazu Nou, Str. Tineretului, F.N., ce apartin domeniului privat al Comunei Sipote, identificate astfel: Lotul 1 -suprafata de 2.020 mp, numar cadastral 61658, Cartea Funciara 61658; Lotul 2 -suprafata de 1.797 mp, numar cadastral 61655, Cartea Funciara 61655; Lotul 3 -suprafata de 1.364 mp, numar cadastral 61659, Cartea Funciara 61659; Lotul 4 -suprafata de 1.496 mp, numar cadastral 61714, Cartea Funciara 61714; 1 lot de teren, amplasat in intravilanul satului Mitoc, Str. Arhimandrit Nectarie, F.N., ce apartine domeniului privat al Comunei Sipote, identificate astfel: Lotul 5 -suprafata de 1.236 mp, numar cadastral 61754, Cartea Funciara 61754; 2 loturi de teren, amplasate in intravilanul satului Mitoc, Str. Scolii, F.N., ce apartin domeniului privat al Comunei Sipote, identificate astfel: Lotul 6 -suprafata de 1.342 mp, numar cadastral 61765, Cartea Funciara 61765; Lotul 7 -suprafata de 1.072 mp, numar cadastral 61747, Cartea Funciara 61747; conform caietului de sarcini, H.C.L. Sipote nr. 93/30.07.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Serviciul Administrare Patrimoniu, sau se poate consulta pe site-ul: www.primaria sipote.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Serviciul Administrare Patrimoniu, din cadrul Comunei Sipote, comuna Sipote, Str. Alexandru Lapusneanu nr. 1, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita in numerar la Casieria institutiei sau cu ordin de plata in contul Comunei Sipote, RO95TREZ24A70 5000200130X, deschis la Trezoreria Municipiului Iasi, cod fiscal 4540291. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 16.10.2024, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 24.10.2024, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Sipote, cu sediul in comuna Sipote, Str. Alexandru Lapusneanu nr. 1, judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 24.10.2024, ora 12.00, Camin Cultural Sipote, cu sediul in comuna Sipote, Str. Luca Arbore nr. 151, judetul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Harlau, cu sediul in oras Harlau, Str. Gheorghe Doja nr. 1, judetul Iasi, telefon 0232/722.344, fax 0232/722.622, e-mail: jud-hirlau- reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.10.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: Teren in suprafata de 222 mp, situat in intravilanul orasului Negresti, Str.Decebal, F.N., T 30, P 97, Punct Tarina, ce apartine domeniului privat al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin C.F. nr. 73740 Negresti, nr.cadastral 73740, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 84/23.09.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019, privind Codul Administrativ. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: Se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Serviciul Juridic din cadrul Orasului Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Serviciul Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 15.10.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 23.10.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Orasul Negresti, Compartimentul Registratura, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 24.10.2024, ora 11.00, Orasul Negresti, orasul Negresti, Sala Mare, parter, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6.Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.10.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Orasul Negresti, cu sediul in orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.457.679, e-mail: inforpnegresti@gmail.com, cod fiscal 13407333. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: Teren in suprafata de 100 mp, situat in intravilanul orasului Negresti, F.N., ce apartine domeniului privat al Orasului Negresti, judetul Vaslui, identificat prin Cartea Funciara nr. 73583 Negresti, nr. cadastral 73583, conform H.C.L. Orasul Negresti nr. 72/30.08.2024 si temeiului legal O.U.G. nr. 57/03.07.2019, privind Codul Administrativ, pentru realizarea unei constructii provizorii, in vederea desfasurarii de activitati comerciale. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei, Serviciul Juridic. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Serviciul Juridic din cadrul Orasului Negresti, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 Lei/exemplar, se achita cu numerar la Casieria Serviciului Impozite si Taxe Locale din cadrul Orasului Negresti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 15.10.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 23.10.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Registratura, orasul Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 24.10.2024, ora 10.00, Orasul Negresti, Sala Mare, parter, Negresti, Str. N. Balcescu nr. 1, judetul Vaslui. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon/fax 0235.311.582, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.10.2024.
Ce este Selenitul si cum ne poate ajuta?
18/10/2024 11:58

Selenitul este un mineral, cu aspect clar sau alb insă sunt si pietre de culoare verde, galbenă sau portocalie. Soiul lung columnar si fibros este cunoscut si sub numele de Satin Spar. Selenitul poate fi găs ...

Împământarea - o descoperire medicală remarcabilă, conectare cu Mama Pământ
18/10/2024 10:03

V-ati intrebat vreodata de ce simtim o placere aparte atunci cand ne plimbam in picioarele goale prin iarba udata de roua diminetii? Sau atunci cand ne plimbam desculti pe malul marii? …ei bine se pare c ...

Măştile de protecţie redevin obligatorii în unele unităţi medicale din Italia
17/10/2024 17:59

Măştile de protecţie redevin obligatorii in unele unităţi medicale din Italia pe măsură ce se apropie iarna, iar cazurile de infecţie respiratorie se inmulţesc. În spitalul din Brescia, din nord ...

Sfaturi esențiale pentru o recuperare rapidă și eficientă după operația de varicocel
17/10/2024 11:52

Sfaturi esentiale pentru o recuperare rapidă si eficientă după operatia de varicocel Varicocelul este o afectiune comună, caracterizată prin dilatarea venelor care drenează sangele de la nivel testic ...

Telegonia. Cât de plauzibilă este teoria că fostul partener influențează ADN-ul copilului tău?
16/10/2024 15:46

"Dacă ai petrece timp intr-o maternitate ascultand discutiile noilor părinti, cu sigurantă i-ai auzi vorbind despre trăsăturile genetice mostenite de bebelusii lor. Noul născut are ochii ei sau ai lui? Sa ...

Cum favorizează stresul cronic apariția cancerului colorectal
15/10/2024 21:26

Cercetătorii chinezi au atras atentia asupra legăturii intre stresul cronic si microbiomului intestinal in evolutia cancerului colorectal, in cadrul Congresului european de gastroenterologie (12-15 octombrie, ...

Atenție! Bolile cardiace măresc riscul de demență
15/10/2024 21:20

Potrivit mai multor studii, bolile cardiace frecvente – hipertensiune, boli coronariene – cresc riscul de dementă, in special de boala Alzheimer. „Dementa este in mod obisnuit văzută ca o boală incur ...

Untul, prieten sau dușman pentru sănătate?
15/10/2024 21:09

Untul pare a fi vinovat de toate relele: obezitate, boli cardiovasculare… Deoarece este bogat in acizi grasi saturati. Totusi, untul este un aliment care nu ar trebui sanctionat categoric. In nutritie, niciu ...

Alertă! Boala care poate ucide un om în 48 de ore, depistată într-o școală din Ilfov
15/10/2024 08:38

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti - Ilfov, Sandra Alexiu, anunţă, luni seară, un caz confirmat de meningită meningococică, intr-o şcoală din judeţul Ilfov. Boala poate ucide un o ...

Revolta medicilor după cazul Tătaru - Prorectorul UMFCD sare la procurori: 'Să transformi o expresie de recunoştinţă în infracţiune e o mizerie absolută!'
13/10/2024 08:03

Ştefan Busnatu, prorector UMFCD, a vorbit despre cazul Tătaru si spune că acesta este 'un alt exemplu al atacurilor la adresa corpului medcal, doar cu miză politică, fără a se gandi la impactul asupra so ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei