Magneziul și beneficiile sale pentru sănătate

Magnesium-oxide-1024x527

Dimensiune font:

| 18-10-2024 09:47

Ce tipuri de magneziu sunt şi care sunt beneficiile fiecăruia

Magneziul este un mineral implicat în peste 300 de procese vitale în organismul nostru. El este cel care ne echilibrează sistemul nervos, ne face mai rezistenţi la stres, ne protejează inima şi ne menţine rezistenţa oaselor. Ne protejează de diabet şi de zeci de alte boli, iar în absenţa unui astfel de mineral constitutiv, intrăm, efectiv, în colaps, asta, bineînţeles, după o perioadă de timp.
Întrucât magneziul este deficitar la una din nouă persoane testate, mineralul a fost transformat în supliment, fiind obţinut atât prin extracţie naturală, cât şi prin procese de sinteză. Din fericire, există tipuri de magneziu diferite, pentru necesităţi diferite, unele fiind utile în corectarea deficitului, în timp ce altele pot contribui la gestionarea unor afecţiuni.
Gradul de absorbţie al mineralului diferă şi el de la o formulă la alta, astfel că este important să cunoaştem indicaţiile tipurilor de magneziu disponibile, pentru a lua o decizie informată.

Citrat de magneziu
Citratul de magneziu, printre cele mai utilizate tipuri cu absorbţie foarte bună în organism, este o formă a mineralului care se asociază cu acidul citric. Acest acid se gaseşte în mod natural în fructele citrice, conferindu-le acea aromă acră.
Se numără printre cele mai biodisponibile forme de magneziu, ceea ce înseamnă că este mai uşor absorbit în tractul digestiv decât alte variante. Datorită efectului său laxativ natural, citratul de magneziu este, de asemenea, folosit uneori în doze mai mari pentru a trata constipaţia. Ocazional, poate fi administrat ca adjuvant/calmant pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor asociate cu depresia şi anxietatea.

Oxid de magneziu
Oxidul de magneziu este o sare care combină magneziul şi oxigenul. Acest tip nu este, de obicei, folosit pentru a preveni sau trata deficienţele de magneziu, deoarece este mai slab absorbit de tractul digestiv.
În schimb, îl putem administra, mai degrabă, pentru a ameliora simptomele digestive deranjante, cum ar fi arsurile la stomac, indigestia şi constipaţia.

Clorura de magneziu
Clorura de magneziu este o sare de magneziu care include clorul - un element instabil care se leagă bine de alte elemente, inclusiv sodiu şi magneziu, pentru a forma săruri.
Este considerată printre cele mai bine tipuri de magneziu absorbite în tractul digestiv, reprezentând un supliment multifuncţional excelent. O putem utiliza pentru a trata nivelurile scăzute de magneziu, adăugând-o în mancare sau în apa pentru băi terapeutice (cu efect relaxant asupra muşchilor şi detoxifiant asupra pielii).
Administrată ca supliment alimentar, clorura de magneziu poate trata deficitul de magneziu, arsurile gastrice şi constipaţia. În loţiuni şi creme, are efect antiinflamator şi alină durerile musculare, în timp ce proprietăţile emoliente calmează iritaţiile pielii.

Lactat de magneziu
Lactatul de magneziu este sarea formată atunci când magneziul se leagă de acidul lactic. Acest acid este produs de muşchi şi celulele sanguine şi este fabricat ca şi conservant şi agent de aromatizare (aditiv alimentar) - pentru a regla aciditatea şi păstra alimentele şi băuturile.
Capsulele cu eliberare lentă de lactat de magneziu prezintă mai puţine efecte secundare digestive, ajutând la tratarea stresului şi anxietăţii.

Malat de magneziu
Malatul de magneziu include acidul malic, produs în mod natural în alimente precum fructele şi vinul. Acest acid are un gust acru şi este adesea adăugat în alimente pentru un plus de aromă sau aciditate.
Malatul de magneziu este foarte bine absorbit în tractul digestiv, făcându-l o opţiune excelentă pentru refacerea nivelului de magneziu, prezentând efecte laxative mai blânde comparativ cu alte tipuri de magneziu.
Această formă este recomandată ocazional pentru a trata fibromialgia (durerile musculo-scheletice) şi simptomele sindromului de oboseală cronică, crescând nivelul de energie.

Taurat de magneziu
Tauratul de magneziu contine aminoacidul taurină. În organismul uman, taurina transportă magneziul în şi din celule prin membrana celulară, creşte nivelurile concentraţiilor de magneziu în celulele esenţiale formării oaselor, menţinând un nivel optim de magneziu pentru celelalte funcţii vitale din corp.
Un aport adecvat de taurină şi magneziu joacă un rol important în reglarea glicemiei. Astfel, această formă poate promova niveluri sănătoase de zahăr în sânge. Tauratul de magneziu poate reduce tensiunea arterială, această formă susţinând sănătatea inimii.

Sulfat de magneziu
Sulfatul de magneziu, cunoscut sub denumirea de sare Epsom, se formează prin combinarea magneziului, sulfului şi oxigenului. Are o nuanţă albă şi o textură similară cu cea a sării de masă.
Poate fi administrat ca tratament împotriva constipaţiei - sub formă de capsule - sau dizolvat, sub formă de pulbere, în apă, are un gust neplăcut. Tratamentul intern se urmează doar la recomandarea specialistului, întrucât consumul în exces poate fi periculos!
Putem dizolva sulfatul de magneziu în apa de baie pentru a calma durerile musculare şi pentru a uşura stresul.


L-treonatul de magneziu
Îmbunătăţeşte funcţia cerebrală. Deoarece L-treonatul de magneziu poate creşte cu uşurintă nivelurile de magneziu din creier, are potenţialul de a îmbunătăţi funcţia cognitivă, ajută la protejarea împotriva morţii celulelor cerebrale şi la menţinerea funcţiei cognitive, creşte cu succes magneziul în lichidul cefalorahidian şi protejează împotriva deficitelor motorii şi a pierderii neuronilor dopaminergici în boala Parkinson.


Glicinatul de magneziu
Având în vedere că glicinatul de magneziu este una dintre formele de magneziu cu cea mai bună biodisponibilitate, este foarte eficient în reglarea deficitului de magneziu.
Îmbunătăţeşte calitatea somnului. Magneziul pare să joace un rol important în reglarea somnului şi poate ajuta la relaxarea musculară, la reducerea crampelor şi a spasmelor musculare, la reducerea tensiunii şi a anxietăţii şi la combaterea durerii.
Reduce anxietatea şi depresia. Atât magneziul, cât şi glicina au calităţi calmante, ceea ce înseamnă că împreună efectele lor pot fi şi mai puternice. Acesta este unul dintre motivele pentru care glicinatul de magneziu este recomandat persoanelor care se simt tensionate sau au probleme cu somnul.
Reduce durerile de cap/migrenele. Deficitul de magneziu poate creşte tensiunea musculară, poate modifica eliberarea neurotransmiţătorilor, poate interfera cu tensiunea arterială şi poate modifica agregarea trombocitelor. Suplimentele de magneziu s-au dovedit a fi utile atât în dureri de cap acute, dar şi preventiv.
Reglează tensiunea arterială. Magneziul funcţionează împreuna cu calciul pentru a susţine nivelul adecvat al tensiunii arteriale şi pentru a preveni hipertensiunea arterială, utilizarea de glicinat de magneziu poate ajuta la normalizarea bătăilor neregulate ale inimii care provoacă dureri în piept şi sentimente de anxietate.


Orotatul de magneziu
Orotatul de magneziu include acid orotic, o substanţă naturală implicată în sinteza materialului genetic, inclusiv a ADN-ului. Se absoarbe uşor şi nu are efectele laxative puternice caracteristice altor forme. Îmbunătăţeşte sănătatea cardio-vasculară datorită rolului unic al acidului orotic în producerea energiei la nivelul inimii şi la nivelul vaselor de sânge. Este utilizat de sportivii de competiţie şi pasionaţii de fitness, dar poate ajuta şi persoanele care suferă de boli de inimă.


Aspartatul de magneziu
Aspartatul de magneziu este o sare de magneziu a acidului aspartic. Prezintă biodisponibilitate orală ridicată şi solubilitate bună în apă . Reduce simptomele în Sindromul de oboseală cronică. Combinaţia de aspartat de potasiu şi aspartat de magneziu a demonstrat beneficii pentru persoanele cu simptome de Sindrom de oboseală cronică.

Sursa foto: toppr.com
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Pneumolog: Gripa provoacă cele mai grave simptome pulmonare, mai nocive decât Covid-19
16/01/2025 00:32

Cristian Oancea, medic pneumolog şi managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, afirmă că, prin comparaţie cu alte virusuri care circulă in această perioadă, inclusiv comparativ cu virusul ...

De ce să nu consumi fructe SEARA. Specialiștii atrag atenția: „Nu e bine”
16/01/2025 00:09

Iată de ce nu este bine să consumi fructe seara. Acest obicei aparent banal iti poate da organismul peste cap. Specialistii atrag atentia: „nu e bine”. Alimentatia este esentială pentru buna functionare ...

Medicul Onofrei avertizează: Cum să iei antibioticele corect pentru un organism sănătos
14/01/2025 08:47

Chirurgul Alexandru Onofrei afirmă că tratamentele cu antibiotice afectează microbiomul, iar, in condiţiile in care in organism există ”un echilibru foarte sensibil intre bacterii, virusuri şi fungi”, ...

Alexandru Onofrei explică importanța vitaminei D: Câte unități pe zi sunt necesare pentru un organism sănătos
14/01/2025 08:45

Alexandru Onofrei, medic chirurg, a vorbit despre importanţa vitaminei D, despre care spune că in ultima vreme este considerată ”mai mult decat o vitamină”. El a recomandat ca fiecare persoană să ia c ...

Medic român întors din străinătate: 'Deși pare greu de crezut de către opinia publică, nu salarizarea este principalul motiv pentru care pleacă medicii'
14/01/2025 08:35

Un medic rezident la sectia ATI din Spitalul Judetean de Urgentă Cluj-Napoca, Paul Oargă, revenit in tară după ce a lucrat in Irlanda pe un salariu dublu fată de cel din Romania, a declarat că nu banii su ...

Descoperire revoluționară. Tratamentul care oprește progresia mielomului multiplu și redă speranța pacienților
13/01/2025 14:50

Un nou studiu a adus sperantă pentru pacientii care se confruntă cu mielom multiplu, un tip devastator de cancer al sangelui. Cercetătorii de la Centrul Medical Tel Aviv Sourasky (SMC) din Israel au anuntat ...

Fenomenul divorțului de somn pune stăpânire pe toată Europa. Tot mai multe cupluri aleg să-și petreacă nopțile separat de partenerii de viață
13/01/2025 10:35

Tot mai multe cupluri din Europa au de-a face cu fenomenul divortului de somn. Acest lucru implică petrecerea noptilor a partenerilor in camere diferite, alegand să nu mai doarmă impreună, la bază stand ca ...

 Resetare digitală.  Tehnologia sub control
12/01/2025 10:45

Sub motto-ul „Viată mai intensă, mai putine dispozitive digitale!”, Institutul National de Sănătate Publică (INSP)  a dat startul unei campanii nationale remarcabile intitulată „Dep ...

Bolile cardiovasculare fac ravagii printre români
12/01/2025 10:04

Decesele cauzate de bolile cardiovasculare răman alarmant de ridicate ca număr si se estimează că, la nivel global, in 2030 vor atinge cifra de 23 milioane, desi ratele generale ale mortalitătii s-au redus ...

De câte ori e normal să te trezești noaptea pentru a merge la baie, în funcție de vârstă
11/01/2025 21:54

 Nicturia se referă la nevoia de a urina in timpul noptii.    Este un fenomen care poate avea origini variate, desi, in multe cazuri, este perfect normal. „Anumite probleme, cum ar fi ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei