Dulceață din flori de salcâm
Dimensiune font:
Iată o rețetă de dulceață de flori de salcâm, ușor de preparat, realizată după o rețetă veche. Pe lângă aromă, parfum și gust, unice, această dulceață are numeroase beneficii pentru sănătate
Ingrediente
-500 g flori de salcâm
-1 l apă
-800 gr zahăr
-vanilie
-zeama de la o lamiae
Mod de preparare
Florile de salcâm trebuie culese cu o zi înainte de a te apuca să prepare dulceața. Astfel, după ce le-ai spălat bine, trebuie să le lași să scurgă. Apoi pregătești un sirop din apă și zahăr pe care îl fierbi până se leagă. Adaugi florile după care siropul mai trebuie să clocotească timp de 3 minute.
Luăm vasul de pe foc și îl acoperim cu un tifon. După 10 minute, vom pune vasul din nou la foc mic şi adăugăm zeama de lămâie. Dulceaţa va mai fierbe până când va avea consistenţa gelatinei. Atunci este bine legată şi se păstrează fără probleme. Așa caldă cum este, aceasta se toarnă în borcane sterilizate.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau